Tekla Structures 2018i Sveriges miljö, versionsinformation

Tekla Structures
2018i
Environment
Sweden

Document manager

Document manager ersätter Drawing List.
XML-filer skapade i katalogerna Reports och XML kommer listas i Document manager.
Samma UDA som visats i Drawing list visas samt sorteras på samma sätt som tidigare.

Uppdaterade filer:

Filen C:\ProgramData\Tekla Structures\2018i Daily Build\Environments\common\system\DocumentManagerFileDocumentSettings.txt har uppdaterats, bytt namn och lagts i katalogen: C:\ProgramData\Tekla Structures\2018i Daily Build\Environments\sweden\system\DocumentManagerFileDocumentSettings_SWE.txt

Två rader inlagda för att göra xml-filer synliga i Document manager.
Katalogen "Reports" - för xml-filer genererade med rapportverktyget till katalogen "Reports" (standardinställning).
Katalogen "xml" för de fall kund skapat egen xml-katalog i modellkatalogen.

.\Reports\*.xml|false
.\xml\*.xml|false

Filen C:\ProgramData\Tekla Structures\2018i Daily Build\Environments\common\inp\DocumentManagerUDAs.txt har uppdaterats, bytt namn och lagts i katalogen: C:\ProgramData\Tekla Structures\2018i Daily Build\Environments\sweden\system\DocumentManagerUDAs_SWE.txt (finns ingen inp-katalog i Environment\sweden)

Lagt till samma UDA som i tidigare versioner av Drawing list:
DR_STATUS2
DR_DATUM
DR_RITADAV
DR_HANDLAGGARE
DR_ANSVARIG
DR_TEXT1
DR_TEXT2
DR_TEXT3
DR_TEXT4
DR_PH_DATUM_1
DR_PH_DATUM_2
DR_PH_DATUM_3
DR_PH_DATUM_4
DR_PH_DATUM_5
DR_PH_DATUM_6
DR_PH_DATUM_7
DR_PH_DATUM_8

Filen C:\ProgramData\Tekla Structures\2018i Daily Build\Environments\common\system\DocumentManagerDataGridSettings.xml har uppdaterats och lagts i katalogen: C:\ProgramData\Tekla Structures\2018i Daily Build\Environments\sweden\system\DocumentManagerDataGridSettings.xml.
Inställning som ger samma sorteringsordning av egna attribut i Document manager som i tidigare Drawing list. Denna fil har inte fått ett suffix (_SWE) för att inte motsvarande fil i common skall slås ihop med denna, dvs de UDA som visas i common skall inte visas i SWE env.

Inställningsfiler för olika modellobjekt

Standardfiler och inställningar för specifika delar har blivit uppdaterade.
En översyn av standarprofil och material har skett.
Även vilken IfcEntity som är satt för olika delar har gåtts igenom, främst för att få komplementerande delar som räcken, trappor mm att inte automatiskt tilldelas IfcBeam eller pålar att bli IfcColumn. Har det inte funnits någon bra motsvarighet så har de tilldelats IfcMember.
Även svetsar har ändrat grundinställning till 4mm för size.

Filer med nya inställningar:

Create Column:
standard.clm, omsparad, ny profil HEA220, nytt material S355J2.
BALKONGRÄCKE.clm.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing.
PELARE.clm, omsparad,  ny profil HEA220, nytt material S355J2.
PÅLE.clm.more, omsparad, IFC entity satt till IfcPile.
RAM.clm, omsparad, ny profil HEA220, nytt material S355J2, ny start och slutpunkt 0-2000.
RÄCKE_A.clm, omsparad, samma inställning. Bytt namn till RÄCKE.clm för att ha samma namn som motsvarande fil för Beam.
RÄCKE_A.clm.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing. Bytt namn till RÄCKE.clm.more för att ha samma namn som motsvarande fil för Beam.
RÄCKE_M.clm.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing.

Create beam:
standard.prt, omsparad, ny profil IPE330, nytt material S355J2.
BALKONGRÄCKE.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing.
DELTABALK.prt, dublett, raderad, finns ej med i Numreringsrekommendation.pdf.
DELTABALK.prt.more, raderad.
DELTA_BALK.prt, raderad.
DELTA_BALK.prt.more, raderad.
GÄNGSTÅNG.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcMechanicalFastener.
PRIMÄR_BALK.prt, omsparad, ny profil IPE330, nytt material S355J2.
RÄCKE.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing.
RÄCKE_M.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing.
STEGE.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcRailing.
TRAPPSTEG.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcMember i väntan på stöd för en annan typ i Tekla Structures tex IFCStair.
VANGSTYCKE.prt.more, omsparad, IFC entity satt till IfcMember i väntan på stöd för en annan typ i Tekla Structures tex IFCStair.
WQ_BALK.prt, raderad.
WQ_BALK.prt.more, raderad.

Create plate:
standard.cpl, omsparad, nytt material S355J2.
BALKONGTAK.cpl.more, omsparad, IFC entity satt till IfcMember.
GALLERDURK.cpl.more, omsparad, IFC entity satt till IfcMember.
INGJUTNINGSGODS.cpl, omsparad, nytt material S355J2.
INGJUTNINGSGODS_SP.cpl, omsparad, nytt material S355J2.
MONTAGEPLÅT.cpl, omsparad, nytt material S355J2.
PALLNINGSPLÅT.cpl, omsparad, nytt material S355J2.
PLÅT.cpl, omsparad, nytt material S355J2.

Create bent plate (cylider och kon):
standard.bpl, omsparad, nytt material S355J2.

Create bolt:
standard.scr, omsparad, bolt dist X satt till 120mm (olika värden på bolt x och bolt y underlättar för nya användare att se skillnaden).

Create weld:
standard.wld, omsparad, Size (a-mått) satt till 4mm.

Create concrete column:
PÅLE.ccl.more, omsparad, IFC entity satt till IfcPile.

Återkoppling

Skicka gärna frågor och synpunkter på svenska miljön till tekla.support.se@trimble.com.