Lagerindelning för ritningsexport (SB11)

Tekla Structures
export
DWG
RITNING
LAGER
SB11
Environment
Sweden

Lagerindelning är en struktureringsmetod som används i de flesta CAD-system. Genom att låta specifika kombinationer av lager vara synliga kan olika typer av ritningar tas fram. Vidare kan information utväxlas mellan parterna genom urval av lager. Med gemensamt överenskomna lagernamn förenklas denna process och effektiviteten i kommunikationen ökar.

Svenskanpassningen som gjorts för Tekla Structures utgår ifrån standarden SB11.

För att styra hur indelningen ska se ut i Tekla Structures, följ nedanstående exempel:

• Välj en ritning som skall exporteras ut, högerklicka i Document manager och tryck på export:

Image

• Dialogrutan för Export drawings to DWG/DXF kommer upp. Öppna fliken "Layer rules" och välj SB11 i rullgardinsmenyn längst upp.

Image

•  Vill man koppla egna valfilter till specifika lager så kan man klicka på "Add" och sedan välja "Object filtering"

Image

• För att använda färger, linjestil och bredd från befintlig DWG-fil ange fil i "Target layer from DWG" samt välj "DWG" för raden i kolumnerna "Color", "Line style" och "Line weight".

Image