END OF LIFE för äldre Tekla Structures -versioner i Tekla Model Sharing

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
Environment
Not environment-specific

Trimble vill säkerställa att din modelldelningsdata är säkra och att programvaran du använder är kompatibel med de senaste cybersäkerhetsstandarderna. Gamla Tekla Structures -versioner kan inte längre hållas uppdaterade med de senaste säkerhetsstandarderna och kommer inte längre att kunna ansluta till Tekla Model Sharing -tjänsten (inklusive den lokala servern).

Efter datumet för slut på livscykel kan du inte fortsätta arbeta med Tekla Model Sharing -projekt med dessa Tekla Structures -versioner. Du kan ladda ner den senaste baslinjen via Management Console för Tekla Model Sharing, men du kan inte längre läsa in eller skriva ut några paket för den modellen.

Om du behöver fortsätta projektet som en delad modell behöver du uppdatera modellen till en senare Tekla Structures -version. Vi rekommenderar att du använder den senaste möjliga versionen. Den allmänna processen för uppgraderingen är som följer:

1. Ladda ner baslinjemodellen.
2. Öppna den nedladdade baslinjen i den nyare Tekla Structures -versionen.
3. Uteslut modellen från delning.
4. Dela modellen igen med den nyare Tekla Structures -versionen.

Du hittar de detaljerade instruktionerna för att slutföra dessa steg i den här artikeln: Instruktioner för att flytta till nyare versioner

Andra förändringar som rör modelldelning

• Inloggningsändringar för Trimble Identity påverkar också Tekla Model Sharing-användning. De servicepaket som stöds listas i artikeln Inloggningsändringar i Tekla Structures
  • Vi har inaktiverat användningen av osäkra gamla versioner av Transfer Layer Security-protokollen TLS 1.0 och 1.1 i internettrafiken för Tekla Model sharing. Detta påverkar Tekla Model Sharing -användare på Tekla Structures -versioner äldre än 2019 eller som använder Windows 7 operativsystem. För mer information, se Säkerhetsuppdatering för Tekla Model Sharing.
  • Vi planerar att sluta stödja användningen av Tekla Model Sharing -tjänsten med Tekla Structures framtida versioner enligt meddelanden om livscykelns slut.

Se även
Rekommendationer om arkivering av Tekla Model Sharing -projekt: https://support.tekla.com/article/archiving-old-tekla-model-sharing-projects

Tekla Model Sharing meddelande om livscykelns slut: https://www.tekla.com/products/end-of-life