Konto główne i prawa dostępu w Tekla Model Sharing
Prawa dostępu do Tekla Model Sharing są przypisywane na podstawie połączenia tożsamości użytkownika i jego konta głównego (konta firmy, w którym użytkownik ma rolę pracownika). Jeśli użytkownik dołącza do innego konta jako pracownik, konto główne użytkownika ulega zmianie.
Zmiana konta głównego i adresu e-mail pracownika zmienia prawa dostępu użytkownika w Tekla Model Sharing zgodnie z opisem w tej tabeli:
| Konto główne | Adres e-mail | Wynik |
|---|---|---|
| Nie zmieniono | Zmieniony |
Prawa dostępu nie zmieniają się. |
| Zmieniony | Nie zmieniono |
Użytkownik zachowuje prawa dostępu na poprzednim koncie firmy. Jeśli użytkownik został dodany do nowego konta jako administrator, ma dostęp administratora w Management Console for Tekla Model Sharing. Użytkownik nie uzyskuje automatycznie dostępu do modeli współdzielonych nowego konta. Aby umożliwić użytkownikowi dostęp do współdzielonych modeli należących do konta firmy, właściciele modeli muszą zaprosić użytkownika do współdzielonych modeli lub należy dodać użytkownika do współdzielonych modeli w Management Console for Tekla Model Sharing. Jeśli nie chcesz, aby użytkownik miał dostęp do współdzielonych modeli z poprzedniego konta, musisz usunąć jego dostęp w Management Console for Tekla Model Sharing. |
| Zmieniony | Zmieniony |
Użytkownik otrzymuje nowe prawa dostępu na podstawie nowej kombinacji tożsamości użytkownika i konta głównego. |
| Usunięte | Nie zmieniono |
Wszystkie prawa dostępu przyznane użytkownikowi, gdy był pracownikiem na koncie, zostają usunięte. |