Taken en taaktypen in de Taakmanager importeren en exporteren

Tekla Structures
2019
Tekla Structures

Taken en taaktypen in de Taakmanager importeren en exporteren

U kunt taken en definities van taaktypen als .xml -bestanden in de Taakmanager importeren en exporteren.

Taken en taaktypen importeren

U kunt taken en taaktypen vanuit externe software voor projectmanagement naar de Taakmanager importeren. U kunt bijvoorbeeld algemene bouwplanningen importeren vanuit Microsoft Project en deze verder wijzigen in de Taakmanager.

Als u de Taakmanager wilt openen, klikt op het lint op Beheren en vervolgens klikt u op Taken.

Taak Actie
Taken importeren

U kunt één taakbestand per keer importeren. Het bestand kan meer dan één taak bevatten.

1. Klik op> Importeren....
  2. Blader naar het bestand dat u wilt importeren.
  3. Selecteer Basislijndatums importeren naar geplande datums om de basislijndatums van taken als geplande datums te importeren.

Geplande datums worden in de Taakmanager standaard als geplande datums geïmporteerd.

4. Selecteer hoe de taken naar Taakmanager worden geïmporteerd:
    • Met Geïmporteerde taken toevoegen aan scenario voegt u de geïmporteerde taken aan het einde van de taaklijst toe.
    • Met Bestaande taken overschrijven vervangt u de bestaande taken door de geïmporteerde taken.

De koppelingen tussen de bestaande taken en de modelobjecten worden niet gewijzigd. Taakafhankelijkheden worden geïmporteerd.

• Met Geselecteerde eigenschappen bestaande taken overschrijven worden taakeigenschappen geïmporteerd.

Wanneer u deze optie selecteert, geeft de Taakmanager een lijst weer waarin u de eigenschappen kunt selecteren.

De koppelingen tussen de bestaande taken en de modelobjecten worden niet gewijzigd. Taakafhankelijkheden worden geïmporteerd.

5. Klik op OK.

Geïmporteerde taken worden als geïmporteerdgemarkeerd enin de Taakmanager vergrendeld.

Taaktypen importeren

U kunt één taaktype per keer importeren. Het bestand kan meer dan één taaktype bevatten.

1. Klik op> Taaktypen....
  2. Klik op Importeren....
  3. Blader naar het bestand dat u wilt importeren.
  4. Selecteer hoe de taaktypen naar de Taakmanager worden geïmporteerd:
    • Met Taaktypen met dezelfde naam overschrijven vervangt u de bestaande taaktypen die dezelfde taaktypenaam als de geïmporteerde taaktypen hebben.
    • Met Geïmporteerde taaktypen toevoegen voegt u de geïmporteerde taaktypen aan het einde van de lijst met taaktypen toe.
  5. Klik op OK.

Taken en taaktypen exporteren

U kunt taken en taaktypen vanuit de Taakmanager naar externe software voor projectmanagement exporteren.

Als u de Taakmanager wilt openen, klikt op het lint op Beheren en vervolgens klikt u op Taken.

Taak Actie
Taken exporteren
  1. Klik op> Exporteren....
  2. Blader naar het bestand dat u wilt exporteren.
  3. Klik op Opslaan.

Taakafhankelijkheden worden geëxporteerd.

Als de taken alleen geplande datums bevatten, worden deze als geplande datums geëxporteerd. Als de taken geplande en werkelijke datums bevatten, worden de geplande datums als basislijndatums geëxporteerd en de werkelijke datums als geplande datums.

Taaktypen exporteren
  1. Klik op> Taaktypen....
  2. Klik op Exporteren....
  3. Blader naar het bestand dat u wilt exporteren.
  4. Klik op Opslaan.