Eigenschappenbestanden

2018
Tekla Structures

Eigenschappenbestanden

Tekla Structures slaat een aantal bestanden op die alle objecteigenschappen in de huidige modelmap bevatten.

• In het eigenschappenvenster: Tekla Structures maakt eigenschappenbestanden wanneer u op klikt.

• In het dialoogvensters: Tekla Structures maakt eigenschappenbestanden wanneer u op Opslaan of Opslaan als klikt.

De standaard eigenschappenbestanden worden uit de map \system van de omgeving gelezen, maar door de gebruiker gedefinieerde eigenschappenbestanden worden in de map \attributes van het model opgeslagen.

Voorbeeld

U kunt de standaard kolomeigenschappen wijzigen om een nieuw type kolom te maken dat u custom1 noemt.

1. Voer in het eigenschappenvenster de eigenschappen in die u wilt opslaan of wijzig deze.
  2. Voer in het vak naast de knopeen naam voor de nieuwe set met eigenschappen in, bijvoorbeeld custom1.
  3. Klik op.

De set met eigenschappen is nu in de huidige modelmap aan de lijst met opgeslagen eigenschappen toegevoegd, in de map \attributes.