Aanbevelingen voor de multi-user installatie

2019
Tekla Structures

Aanbevelingen voor de multi-user installatie

Hierna volgen enkele aanbevelingen over hoe u uw multi-user instellingen optimaliseert. Voor meer informatie Hardwareaanbevelingen.

Servercomputer

De Tekla Structures -server wordt niet zwaar belast en u kunt hiervoor een redelijk eenvoudige computer gebruiken. U hebt geen commerciële netwerkbestandsserver nodig. De belangrijkste taak is het verwerken van netwerkaanvragen voor object-ID’s. Zie Multi-user systeem voor meer informatie.

Clientcomputer

Zorg voor zoveel mogelijk RAM (4 GB of meer). Hierdoor wordt sneller opgeslagen in de multi-user modus. Zie Opslaan voor meer informatie over opslaan in de multi-user modus.

We raden ook een snelle zogenaamde multi-core processor aan, met name voor computers waarop u nummering uitvoert.

LVD ( L ow V oltage D ifferential) versnelt het opslaan en openen van modellen.

Netwerk

Zorg dat de TCP/IP-protocollen correct zijn ingesteld:

• Elke pc in hetzelfde netwerk heeft een unieke ID.

• Elke pc in hetzelfde netwerk heeft een identiek subnetmasker.

Tip:

U achterhaalt het IP-adres van een computer door ipconfig in de DOS-prompt in te voeren.

Opmerking:

In sommige besturingssystemen voor netwerken kunnen historiegegevens voor gebruikers worden geblokkeerd, wat inhoudt dat bijvoorbeeld geen gebruikersnamen worden weergegeven in het dialoogvenster Informatie object.