Omgevingsdatabasebestand

2019
Tekla Structures

Omgevingsdatabasebestand

De omgevingsdatabasebestand ( environment.db ) bevat de in het model gebruikte definities van de gebruikersattributen om een consistent modelgedrag te garanderen als een model met verschillende structuren wordt gebruikt.

Wanneer u een nieuw model maakt, voegt Tekla Structures de definities van uw objects.inp -bestanden in het environment.db -bestand samen. Later wanneer u nieuwe gebruikersattributen aan het bestand objects.inp toevoegt, worden de definities in environment.db opgeslagen wanneer u het model opent.

U kunt uw gebruikersattributen in een bestand objects.inp wijzigen maar de gewijzigde definities worden niet automatisch van kracht. Als er conflicten zijn, winnen de definities in environment.db. U moet het commando Controleer en wijzig attribuutdefinities uitvoeren om de conflicten tussen environment.db en objects.inp te zien en de attribuutdefinities selecteren die u wilt bijwerken.