Berichtbestanden aanpassen

2019
Tekla Structures

Berichtbestanden aanpassen

U kunt de berichten die Tekla Structures in het gebruikersinterface weergeeft aanpassen.

1. U kunt het volgende doen:
    • Als u een .ail -berichtenbestand wilt wijzigen, gaat u naar de map ..\Tekla Structures\<version>\messages.

• Als u een .xml -berichtenbestand wilt wijzigen, gaat u naar de map ..\Tekla Structures\<version>\messages\DotAppsStrings.

2. Open het berichtenbestand dat u met de standaard teksteditor wilt aanpassen.
  3. Bewerk indien nodig het bericht.
  4. Sla het berichtenbestand op.

Voorbeeld: een berichtenbestand aanpassen

In dit voorbeeld wijzigt u een bericht dat Tekla Structures voor vulplaten in tekeningen gebruikt. U wilt dat Tekla Structures (NS) in plaats van (N/S) weergeeft.

1. Ga naar de map ..\Tekla Structures\<versie>\messages.

2. Open by_number.ail met een standaard teksteditor.

Het bestand by_number.ail bevat zowel prompts als standaardteksten die Tekla Structures in tekeningen gebruikt.

3. Blader naar het volgende gedeelte:

string by_number_msg_no_675

entry = ("enu", "(N/S)");

4. Wijzig (N/S) naar (NS) in de invoerregel.

5. Sla het bestand op en sluit het.