Andere uitwisselbaarheidsverbeteringen

2019
Tekla Structures

Andere uitwisselbaarheidsverbeteringen

In Tekla Structures 2019 zijn er enkele verbeteringen in de wijzigingsdetectie van het referentiemodel, de IFC-objectconversie, NC-bestanden en Trimble Connector.

Referentiemodellen

Updates in wijzigingsdetectie

• De nieuwe tolerantie-instellingen kunnen eenvoudiger voor het krijgen van relevante wijzigingen worden gebruikt. Wanneer u twee versies van hetzelfde referentiemodel vergelijkt, klikt u in de Wijzigingsdetectie op de knop Vergelijkingstolerantie eigenschappensets . Wijzig de toleranties door de waarden te wijzigen en de wijzigingen toe te passen door het dialoogvenster te sluiten en op Aanzicht bijwerken te klikken. U kunt de toleranties ook opslaan.

De gewijzigde rij wordt lichtgeel weergegeven als de tolerantie groter is dan het verschil.

Raadpleeg voor meer informatie over de vergelijking van eigenschappensets en vergelijkingsset van toleranties Een vergelijkingsset voor wijzigingsdetectie in referentiemodellen definiëren.

• De IFC-wijzigingsdetectie heeft verbeterde gedetailleerde gegevens voor geometrie- en locatievergelijking.

• Geometriewijzigingen hebben niet altijd een zichtbare feedback in de detaillijst over de wijzigingen geleverd. Dit is verbeterd en enkele nieuwe eigenschappen zijn toegevoegd.

• Wanneer u een referentiemodelversie verwijderde, niet op Wijzigen had geklikt en vervolgens een nieuwe versie toevoegde, werd de verwerking van de referentiemodelversie afgebroken. Wanneer u nu een versie verwijdert, wordt u gevraagd of u het model als huidig wilt instellen en wijzigingen wilt opslaan.

• In wijzigingsdetectie is het selecteren in de wijzigingenlijst en van het modelvenster verbeterd. Voorheen kon u geen verwijderd object en een later ingevoegd object selecteren.

Andere wijzigingen in referentiemodellen

• De statusbalkberichten en logboekvermeldingen zijn bijgewerkt voor de invoeging van het referentiemodel en zichtbaarheidsstatus van het referentiemodel. Informatie over de referentiemodellen buiten het maximale werkgebied is nu beschikbaar op de statusbalk. De volgende berichten zijn nu beschikbaar:

• Invoegen is geslaagd. Objecten bevinden zich in (omtrek min. X, Y, Z).

• Invoegen is mislukt. Objecten bevinden zich in (omtrek min. X, Y, Z). Objecten te ver om te worden gevisualiseerd.

• De verwerkingssnelheid van het referentiemodel is verbeterd als er meerdere versies van de referentiemodellen zijn. De referentiemodellen worden nu bijvoorbeeld sneller geopend.

• De prestaties van het vergrendelen en ontgrendelen van meerdere referentiemodellen in de referentiemodellenlijst zijn verbeterd.

Trimble Connector

• U kunt nu een nieuw Trimble Connect -project rechtstreeks in Trimble Connector maken. Voorheen moest u het project eerst in Trimble Connect for Desktop of Trimble Connect for Web maken.

IFC-objectconversie

• In IFC-objectconversie werkt datum nu bij het kopiëren van datumtype-eigenschappen naar gebruikersattributen die als datum zijn gedefinieerd. In IFC-objectconversie-instellingen moet het type als geheel getal worden ingesteld.

• Bij IFC-objectconversie is Eigenschappen kopiëren naar gebruikersattributen gewijzigd om de functionaliteit van de referentieobjectlijst niet meer te gebruiken. Dit biedt snellere conversie en Date UDA-gebruik als geheel getal.
  • Er kunnen nu spaties bij de toewijzing van IFC-objectconversieprofielen worden gebruikt. Ze worden bij interne toewijzing verwijderd. UB 356x171x45 vindt bijvoorbeeld UB 356x171x45, niet UKB356x171x45 zoals voorheen.

• De IFC-objectconversie is verbeterd. De boogpuntberekening, het combineren van afwerkingen en het geven van een naam aan de uitgesneden profielen zijn bijvoorbeeld verbeterd.

• De IFC-objectconversie verwerkte of converteerde geen ronde uitsnijdingen voor platen. Dit is nu opgelost.

NC-bestanden

• De informatie over de gebogen lijn bevat nu de werkelijke lengte van de kromming en de lijn wordt niet langer uitgebreid naar de omtrek van de plaat.

• Het DSTV-coördinatensysteem geeft nu het coördinatensysteem voor het geselecteerde onderdeel en niet voor het vertegenwoordigende onderdeel.

• Sommige boutgaten ontbreken in de NC-gegevens. Dit is nu opgelost.

• Soms werden bij het gebruik van de optie Maximumdiameter voor te boren cirkelvormige uitsnijdingen de vierkante uitsnijdingen als cirkelvormig gezien. Dit is nu opgelost.

• De zaaghoeken voor flensen zijn nu beschikbaar, zelfs als ze gedeeltelijk worden uitgesneden.

• De locatie van het SI-blok voorkomt nu scribing.

• Wanneer de SI-blokken worden geplaatst, controleert Tekla Structures nu op bouten die aan de tegenoverliggende zijde zijn gemodelleerd en het uiteinde van het boutgat kan het SI blok overlappen.

Modellen importeren

• Het importeren van modellen uit oudere versies van Tekla Structures is niet meer toegestaan. Wanneer u een oud model probeert te importeren, wordt de volgende melding weergegeven: "Het importeren van modellen uit vorige versies wordt niet ondersteund. Sla het model eerst in de huidige versie op. U kunt geen eerdere versies van Tekla Structures gebruiken om het model te bewerken." Klik op Openen voor upgrade om het model in de nieuwe versie te openen of klik op OK. Raadpleeg voor meer informatie over het importeren van modellen Tekla Structures-model en -tekeningen in een ander model importeren.

Andere uitwisselbaarheidsupdates

• Tekla Structures 2019 bevat een nieuwe LandXML-plugin versie 1.19.

• De invoeging van het referentiemodel in Tekla Structures 2019 ondersteunt nu SketchUp versie 2019 en eerder.