Wijzigingen in de Tekla Structures-installatie

2019
Tekla Structures

Wijzigingen in de Tekla Structures-installatie

Tekla Structures 2019 introduceert de volgende belangrijke wijzigingen in de installatie:

• Installatieprogramma's voor omgevingen zijn nu .msi -installatieprogramma's die de .tsep -installatieprogramma's met betrekking tot de omgeving bevatten.

Installatieprogramma's voor omgevingen van Tekla Structures 2019 zijn beschikbaar in Tekla Downloads zoals in eerdere Tekla Structures -versies.

• De structuur van de installatiemap is gewijzigd zodat het mappad onder \ProgramData en onder \Users nu Trimble bevat:
    • De Tekla Structures -software wordt nog steeds standaard onder \Program Files geïnstalleerd.
    • Tekla Structures -omgevingen worden nog steeds standaard onder \ProgramData geïnstalleerd. Het mappad bevat nu Trimble als volgt: ..\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\Environments. Deze standaardlocatie wordt gebruikt wanneer u de software onder \Program Files installeert.
    • Gebruikerspecifieke instellingen worden nog steeds onder \Users geïnstalleerd. Het mappad bevat nu Trimble als volgt: ..\Users\<user>\Appdata\Local\Trimble\Tekla Structures\<version>.
  • Het versienummer van Tekla Structures wordt nu geschreven als 2019.0 zoals in de mappenstructuur.
  • De installatie-instellingen van het Windows-register worden nu opgeslagen in de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Trimble\Tekla Structures\<VERSION>. Dit pad bevat nu ook Trimble.
  • De buffergrootte van de RPC-interfaceberichten is vergroot naar 4096. Alle op RPC gebaseerde verbindingen, details en detailleringstools moeten met de nieuwe Developer Kit worden gecompileerd.
  • Vanaf deze versie kunnen alle Tekla Structures -installaties met online licenties worden gebruikt, zodat het niet meer nodig is om standaard-, partner- en learning-versies ( Tekla Campus ) afzonderlijk te installeren. Raadpleeg voor meer informatie Licentieverleningsupdates.
  • Er is nu een nieuwe omgeving beschikbaar voor Canada.
  • Er is nu slechts één Amerikaanse omgeving. U kunt tussen Engels en metrisch schakelen door rollen te gebruiken.
  • In de standaardomgeving is de rol Allemaal niet meer beschikbaar.

Installatieprogramma's voor omgevingen bevatten nu .tsep-installatieprogramma's

Als nieuwe functie in Tekla Structures 2019 bevatten de .msi -installatieprogramma's voor omgevingen sets met .tsep -installatieprogramma's die de werkelijke omgevingsbestanden en -instellingen bevatten. Als u een nieuwe versie van Tekla Structures installeert, moet u eerst de software en vervolgens de omgevingen installeren. Het uitvoeren van de .msi -installatieprogramma's vereist beheerdersrechten. De .msi -installatieprogramma's worden vóór het openen van Tekla Structures op uw computer geïnstalleerd.

Wanneer u het .msi -installatieprogramma van een omgeving uitvoert, maakt het installatieprogramma de omgevingsmap en kopieert de .tsep -installatieprogramma's naar de map ..\Tekla Structures\2019.0\Extensions\To be installed.

De .tsep -installatieprogramma's worden uitgevoerd wanneer u Tekla Structures de eerste keer opent. Het uitvoeren van de .tsep -installatieprogramma's vereist geen beheerdersrechten. Tekla Structures opent een dialoogvenster waarin de installatievoortgang van de .tsep -installatieprogramma's wordt weergegeven. De .tsep -installatieprogramma's installeren de omgevingsbestanden in de map ..\Tekla Structures\2019.0\Environments\<environment>.

In versie-updates van Tekla Structures installeert Tekla Structures alleen de gewijzigde .tsep -installatieprogramma's.

De geïnstalleerde .tsep-installatieprogramma's voor omgevingen worden in Extensiebeheer in Tekla Structures weergegeven.

Mapstructuur van de omgeving

De mapstructuur van de omgeving is vernieuwd zodat het eenvoudiger is om de inhoud van de map up-to-date te houden.

De mappen worden nu logisch georganiseerd op basis van rollen of materialen, bijvoorbeeld \Concrete , \Steel , \Engineering. De map \General bevat bijvoorbeeld inhoud die algemeen is voor alle rollen en instellingen die specifiek zijn voor het modelleren en voor tekeningen. De mapstructuur en inhoud kunnen afhankelijk van de omgeving variëren. Beheerders van Tekla Structures onderhouden de mapstructuur onder de rol- en materiaalmappen en hun submappen en definiëren de instellingen die in het ini-omgevingsbestand van hun omgeving worden gebruikt.

Gebruik de variabele XS_SYSTEM om naar de rol- en materiaalmappen te verwijzen. De omgevingen hebben de map \Environments\<your environment>\ systeem niet meer standaard.