Updates in tools voor betonfabricage

Tekla Structures
2018i
Tekla Structures

Updates in tools voor betonfabricage

Export Unitechnik (79) en BVBS-export bevatten verschillende nieuwe, handige functies en Export EliPlan file (68) en HMS Export zijn ook verbeterd.

Export Unitechnik (79)

Unitechnik Export (79) is op de volgende manieren verbeterd:

• Vormers van uitgesneden onderdelen worden nu geëxporteerd met dikte en installatiehoogte van het uitsnijdingsgedeelte van het hostonderdeel in plaats van de dikte en de positie van de uitsnijding zelf.

• Instortvoorzieningen die zich buiten de dubbele-wandschillen bevinden, worden nu naar de bedoelde schil geëxporteerd als ze als een submerk worden toegevoegd. Als ze aan een betonelement worden toegevoegd, worden ze naar een hoofdonderdeelschil geëxporteerd, meestal de eerste schil.

• Elektraleidingen worden nu correct geëxporteerd als u opgeeft dat buitenmerken moeten worden uitgesneden.

• Supportliggers die als stalen onderdelen worden gemaakt, worden nu correct geëxporteerd.

• Wanneer de validatie van een staaf bij de lengtebeperking van de diameter mislukt, krijgt u nu een melding via een logboekbericht.

• De wapeningtypen in 1, 2, 5 en 6 worden nu correct in de dubbele-wandschillen 1 en 2 geëxporteerd, ongeacht het draaien.

• Vrij selecteerbare buigvormen met zes buigrijen worden nu zonder een extra rij geëxporteerd, wat fouten in sommige gebruikersinterfaces veroorzaakte.

• De plotoptie voor instortvoorzieningen werkt nu correct voor instortvoorzieningen die meer dan twee hiërarchische niveaus hebben.

• De optie Text[Template]#Counter is verbeterd, er kan nu meer dan één template worden gebruikt en de tekstscheidingstekens worden ook ondersteund. De optie Text[Template]#Counter is ook aan de instellingen Artikelnummer - wapeningsstaaf en Artikelnummer - net toegevoegd op het tabblad Dataspecificatie wapening.

• Het dialoogvenster met gebruikersattributen voor oppervlakobjecten bevat nu een nieuw tabblad Unitechnik waar u lijnattributen kunt definiëren die gescande lijnattributen overschrijven.

• De functionaliteit van het overschrijven van lijnattributen werkt nu correct voor gedraaide dubbele-wandschillen.

• Tabblad TS configuratie :

• Er zijn twee nieuwe opties voor de instelling Sparingen exporteren : Selectie uitsluiten sluit de gemodelleerde uitgesneden onderdelen die u door klasse of naam definieert van de export uit en Alleen geselecteerde neemt de uitgesneden onderdelen die u door klasse of naam definieert in de export op.
  • Tabblad Instortvoorzieningen :

• De volgende nieuwe speciale exportcodes voor merken (installatietypen) kunnen nu worden gebruikt: 0, 41, 42, 43.

• 41 - 43 kunnen voor het oriënteren van de instortvoorzieningsymbolen volgens de modeloriëntatie worden gebruikt:

• 41: het invoegpunt van de instortvoorziening van het merkzwaartepunt en oriënteert zich op de begin- tot eindpuntas.

• 42: het invoegpunt van het beginpunt van de instortvoorziening van het onderdeel en oriënteert zich op het eindpunt.

• 43: het invoegpunt van de instortvoorziening van het merkzwaartepunt en oriënteert zich op de as van de langste rand.

• 0 negeert het symbool en gebruikt de instelling van de omtrek voor het submerk op volgens de instelling voor het invoegen van het zwaartepunt (1 - 5), bijvoorbeeld PLATE 0 0 4.

• Er is een nieuwe optie Ja, geen rotatie op pallet beschikbaar voor de instelling Speciale merkenexport. Met deze optie worden de instortvoorzieningsymbolen volgens de paneelrotatie geplaatst, maar de symbolen zelf worden niet geroteerd.

• Instortvoorzieningen, isolatie, elektraleidingen, opening instortvoorziening, opening uitsnijding, vormer uitgesneden onderdeel, opening met hoeksymbolen, supportligger en genegeerde onderdelen van de export kunnen nu door klasse of door naam in het dialoogvenster worden opgegeven. Voorheen kon alleen de klasse worden gebruikt.

• Instortvoorzieningen in een speciaal symbooldefinitiebestand voor merken kunnen nu ook worden aangewezen door een template-eigenschap en de waarde ervan in de notatie [TEMPLATE:VALUE] in plaats de instortvoorzieningsnaam.

• Tabblad Dataspecificatie SLABDATE-blok :

• U kunt nu het gewicht in het blok SLABDATE als betonelementgewicht of als template-eigenschap exporteren met de nieuwe opties Productiegewicht options Gewicht betonelement en Template.

• U kunt nu selecteren welke waarde als totale dikte wordt geëxporteerd door de nieuwe instelling Totale dikte te gebruiken. De opties zijn:

- Dikte betonelement

- Dikte betonnen onderdeel

- Dikte hoofdonderdeel

- Template

• Tabblad Wapening :

• Er is een nieuwe optie Gebogen netten met eindhoeken beschikbaar voor de instelling Gebogen wapening als niet uitgeslagen. Deze optie exporteert de eindhaakvormen L, S en U (flectievorm 1, 4 en 5) als terminalhaken volgens de Unitechnik-specificatie. Andere vormen worden als vrije flectievormen geëxporteerd zoals voorheen.
  • Tabblad Dataspecificatie instortvoorziening :

• Het is nu mogelijk om het type van de instortvoorziening door klasse of door naam te definiëren in Type instortvoorziening. Definieer de uitzonderlijke klassen of namen in het eerste veld van het dialoogvenster gescheiden door een spatie en samengevoegde typen instortvoorziening in dezelfde volgorde gescheiden door een spatie.
  • Tabblad Pallet :

• Als u nu Gecombineerd, n slabdate, 1 onderdeel als de uitvoerbestandstructuur hebt geselecteerd, kunt u de logica van de volgorde van de pallet selecteren met het hoofdonderdeel of het betonelement-ACN of -nummer, het hoofdonderdeel-UDA of het hoofdonderdeeltemplate, of het Unitechnik-transport-UDA. U kunt de volgorde instellen als Oplopend of Aflopend.

• Met de nieuwe instelling Y-offset kunt u de Y-offset van de elementen op de pallet opgeven.

• Tabblad Logbestanden :

• Met de nieuwe instelling Bestandsnaam naar UDA schrijven kunt selecteren of u de volledige exportbestandsnaam ( Bestandsnaam met extensie ) of het exportbestandsnaam zonder de bestandsextensie ( Bestandsnaam zonder extensie ) naar het verborgen hoofdonderdeel-UDA UT_FILE_NAME wilt schrijven.

BVBS-export

De BVBS-export is op de volgende manieren verbeterd:

• U kunt nu storten en storteenheden in tekeningen selecteren en de gekoppelde wapening exporteren.
  • Ronde staven hebben nu de juiste totale lengte
  • Bewerkingen met tekeninggegevens en wapeningposities gebruiken nu dezelfde methode om de UDA-waarden te krijgen. Als een UDA geen waarde heeft, wordt dit in het logboek vermeld.
  • Het teken @ ontbrak af en toe vóór parameter c. Dit is nu opgelost. Meerdere aflopende groepen met dezelfde staafposities worden nu samengevoegd, indien van toepassing. De parameter t wordt berekend als deze voor getrapte staven nodig is.

• Een aan de schrobrand aflopende wapeningsstaafgroep werd in één regel gecombineerd. Dit is nu opgelost.

• Tabblad Parameters :

• De optie Alleen geselecteerde wapening werkt nu ook in de Tekening Editor.
    • De instelling Bron tekeningnaam heeft twee nieuwe opties: Wapenings-UDA en Template. Deze twee nieuwe opties bieden u aangepaste manieren om tekeninglabels te bepalen, vooral als u met insitu-structuren werkt.
    • Een nieuwe optie voor het exporteren van Wapening voor geselecteerde storten is toegevoegd voor de instelling Te exporteren modelobjecten voor het exporteren van wapening van stortobjecten en -eenheden. Er worden ook informatieberichten voor storten weergegeven.
    • Twee nieuwe instellingen Positie bron en Door de gebruiker gedefinieerde wapeningspositie zijn toegevoegd om de wapening te definiëren. De opties voor het instellen van de positiebron zijn Wapeningspositie , Wapenings-UDA en Vaste tekst. Een geëxporteerd item met hetzelfde positienummer maar een ander UDA-positienummer wordt nu naar verschillende regels geëxporteerd.
  • Tabblad Gebruikersattributen :

• Dit is een nieuw tabblad voor het definiëren van de te gebruiken UDA-velden en velden voor het definiëren van de inhoud om in de gebruikersattributen van wapening, onderdelen, betonelementen en stortobjecten te schrijven. U kunt gebruikersattributen een tag geven op basis van releasecode, releasestatus, releasedatum en vrijgegeven door informatie. U kunt ook selecteren of de bestaande gebruikersattributen worden gecontroleerd en worden behandeld door de nieuwe instelling Bestaande gebruikersattributen controleren te gebruiken. De opties zijn Nee , Export voorkomen , Naar logboek schrijven , Naar logboek schrijven en overschrijven en Alleen overschrijven.

Wanneer u nu Export voorkomen selecteert, wordt het bestaande bestand na het voorkomen niet meer door een leeg bestand overschreven.

Export EliPlan file (68)

De EliPlan-export is op de volgende manieren verbeterd:

• Met de nieuwe instelling Filter op onderdeel op het tabblad Parameters kunt u onderdelen aanwijzen die in de export door klasse of door naam worden uitgesloten of worden opgenomen. U kunt dit voor elementgegevens, materiaalhoeveelheden of aansluitend beton doen.

• Het is nu mogelijk om elementen met ACN te exporteren. Als u dit wilt doen, selecteert u 2.00 ACN voor de instellingen Exportversienummer op het tabblad Parameters.

• Het exportlogboekbestand bevat nu gedetailleerde informatie over niet-toegewezen records.

• U kunt nu uitsnijdingen en instortvoorzieningen als lijnen exporteren met de nieuwe instelling Uitsnijdingen/instortvoorzieningen als lijnen plotten op het tabblad Plottergegevens. U kunt de uitsnijdingen en de instortvoorzieningen op naam, klasse of materiaal opgeven.

HMS-export

De HMS-export is op de volgende manieren verbeterd:

• Er is een nieuwe instelling Drainage-/lekopeningen genereren op het tabblad Opties voor het exporteren van drainage- en lekopeningen. U kunt ook de offset opgeven.