Andere tekeningverbeteringen

Tekla Structures
2018i
Tekla Structures

Andere tekeningverbeteringen

Beveiligingsinstellingen zijn in tekeningen nu verplaatst naar het aanzichtniveau en u kunt labels nu bijvoorbeeld laten weergeven in bovenaanzichten en detailvensters van overzichttekeningen. Gezette platen hebben nieuwe variabelen waarmee u kunt opgeven of de eindlijnen worden getekend of maatlijnen worden weergegeven en of tekst omhoog en omlaag wordt weergegeven in plaats van positieve en negatieve hoekwaarden. Er zijn ook verbeteringen in de weergave van .rtf -bestanden, de itemweergave, de bemating en staaftools in tekeningen.

Beveiligingsinstellingen beschikbaar op aanzichtniveau in tekeningen

De beveiligingsinstellingen zijn verplaatst van de eigenschappen op tekeningniveau naar de eigenschappen op aanzichtniveau in onderdeel-, merk- en betontekeningen. In overzichttekeningen kunt u nog steeds de beveiligingsgebieden op het tekeningniveau aanpassen en daarnaast op het aanzichtniveau in de huidige geopende tekening.

In overzichttekeningen wilt u wellicht andere beveiligingsinstellingen in bovenaanzichten hebben dan in doorsneden of detailvensters. In bovenaanzichten wilt u mogelijk labels weergeven binnen het onderdeel, zoals een plaat. In doorsneden en detailvensters wilt u mogelijk dat alle labels buiten het onderdeel vallen. Dit is nu mogelijk.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de beveiligingsinstellingen in de aanzichteigenschappen van de merktekening.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een bovenaanzicht en een doorsnede in een overzichttekening. In het bovenaanzicht zijn de labels binnen het onderdeel toegestaan en in de doorsnede zijn ze alleen buiten het onderdeel toegestaan.

Raadpleeg voor meer informatie over de beveiligingsinstellingen Gebieden in een tekening beveiligen.

Verbeteringen bij het uitslaan van gezette platen en polyprofielen

• Het is nu mogelijk om lijnen van het buiguiteinde te tekenen bij het maken van een uitgeslagen onderdeeltekening van een gezette plaat of een polyprofiel. U kunt dit doen door de variabele XS_DRAW_BENDING_END_LINES_IN_UNFOLDING in te stellen op TRUE in de categorie Maatvoering uitslagen van het dialoogvenster Geavanceerde opties. Voor polyprofielen worden de lijnen alleen getekend als het polyprofiel cirkelvormige afwerkingen heeft.

• Als u de lijnmaatvoering van het buigeinde wilt maken, stelt u de variabele XS_DRAW_BENDING_END_LINE_DIMENSIONS_IN_UNFOLDING in op TRUE in de categorie Maatvoering uitslagen van het dialoogvenster Geavanceerde opties. Als u XS_DRAW_BENDING_LINE_DIMENSIONS_IN_UNFOLDING ook hebt ingesteld op TRUE , twee maatvoeringen gemaakt.

• Stel de nieuwe variabele XS_USE_UP_DOWN_SIGN_INDICATOR_FOR_ANGLE_IN_UNFOLDING in op TRUE om tekst omhoog en omlaag in plaats van positieve en negatieve hoeken in uitgeslagen onderdeeltekeningen voor hoekafmetingen weer te geven. FALSE is de standaardwaarde. Deze variabele bevindt zich in de categorie Maatvoering uitslagen van het dialoogvenster Geavanceerde opties.

Als u deze variabele op TRUE instelt, wordt de tekst die voor de variabele XS_ANGLE_TEXT_IN_UNFOLDING_BENDING_LINE_DIMENSIONING is opgegeven weggelaten.

Raadpleeg voor meer informatie over uitslaan Polyprofielen in tekeningen uitslaan.

Templates ondersteund in .rtf-bestandkoppelingen

• De .rtf -bestandskoppelingen in Tekla Structures ondersteunen nu eenvoudige templates. U kunt .rft -bestanden toevoegen door op Opmerkingen > Tekst met opmaak te klikken.

Omtrekweergave voor weergave van items met een om items met een extremenvenster

In tekeningen kunt u nu de weergave Omtrek in het dialoogvenster met onderdeeleigenschappen gebruiken om items weer te geven met een extremenvenster. Hierdoor worden tekeningen sneller, dus is het een goede optie om te gebruiken wanneer u complexe items met veel polygonen hebt die tekeningen vertragen.

Voorbeeld van de weergave van de Solid :

Voorbeeld van de weergave Omtrek :

Verbeteringen in de bemating

Maatlijnplaatsing

• Als u het commando Plaats tekening objecten (Vrije plaatsing) bij maatlijnen of maatlijnsets in een tekening gebruikt, wordt de plaatsingsinstellingen nu automatisch ingesteld op vrij. Hierdoor kan Tekla Structures naar de eerste geschikte locatie voor de maatlijn zoeken.

Raadpleeg voor meer informatie over het rangschikken van tekeningobjecten Toegevoegde objecten rangschikken.

In Prefix en Postfix ondersteunde tekst

• U kunt in de vakken Prefix en Postfix op het tabblad Labels in het dialoogvenster Maatlijn eigenschappen nu tekst in tekeningen invoeren.

Neem voor elke tagpositie het aantal onderdelen apart in maatlijntags op.

• Het aantal onderdelen in maatlijntags kan nu voor elke maatlijntagpositie apart worden in- en uitgeschakeld met de instelling Inclusief aantal onderdelen in de tag.

Raadpleeg voor meer informatie over eigenschappen van maatlijntags Maatlijneigenschappen - tabbladen Labels en Tags.

Door selectie van een maatvoeringsvoorwaarde wordt de maatlijn geselecteerd

• Wanneer u in betontekeningen in de lijst Voorwaarden voor de maatvoering een maatvoeringsvoorwaarde in de eigenschappen van het tekeningaanzicht selecteert, wordt de desbetreffende maatlijn nu gemarkeerd in de tekening.

Verbeteringen bij stavensets in tekeningen

• De prestaties en de snelheid bij het maken en openen van stavensets in overzichttekeningen met een stavenset is verder verbeterd.

• De hart-op-hart-afstandselementen (hoh) max, min en exact van het wapeningslabel worden nu correct toegevoegd aan de tekening.

Verbeteringen in de staafgroepmarkering

• Wanneer Label 1 en Label 2 geen tekst hebben, wordt de nieuwe instelling Extra lijnlengte op het tabblad Label 3 ingeschakeld.

• Staafgroepmarkering werkt nu ook met gebogen staven.

• Templateattributen werken nu correct op het tabblad Label 3.

• U kunt nu een kader rondom labelelementen hebben. U kunt het type en de kleur van het kader wijzigen. Symbool, nieuwe regel en vergrote afbeelding kunnen geen kader hebben.

Voor meer informatie over Staafgroepmarkering raadpleegt u Wapeningslabels met de applicatie Staafgroepmarkering toevoegen.

Verbeteringen in staafgroepbemating

• De tool Staafgroepbemating loopt niet meer vast wanneer u in de lijst Type annotatie op het tabblad Parameters een radiale lijnweergave selecteert.

• Het tabblad Extra labels is gesplitst in twee aparte tabbladen met extra labels: Extra labels voor en Extra labels achter.

Op elk tabblad is het mogelijk om de inhoud van Label 1 en Label 2 te definiëren.

De groepering en positionering van de labels voor extra labels voor en extra labels achter is alleen op de eerste tabpagina voor extra labels geplaatst.

• De extra labels werden onjuist bij de zijden van de maatlijn gepositioneerd. Dit is nu opgelost.

• Bij groepering wordt nu vermeden dat er groepen van één staaf worden gemaakt. Soms misten er lijnen naar staven binnen de groepen, maar dat is nu ook opgelost.

• Als er voorheen staafgroepen met maar één staaf waren, werden deze groepen niet bemaat. Dit is nu opgelost.

• Een nieuw element Zichtbaar nummer is toegevoegd in de lijsten Beschikbare elementen. Wanneer u dit element selecteert, geeft Tekla Structures het aantal wapeningsstaven aan dat binnen de aanzichtgrens aanwezig is. Dit is vooral handig in detailvensters.

• Een nieuwe optie is toegevoegd in de lijst Onderdeelextremen op het tabblad Geavanceerde instellingen.

Voor meer informatie over Staafgroepbemating raadpleegt u Wapeningsstaven met de applicatie Staafgroepbemating bematen.

Verbeteringen bij vergrote afbeelding en markering van staven

• In Vergrote afbeelding en markering staaf is op het tabblad Staaf voor de instelling Staaflocatie een nieuwe optie toegevoegd. Deze nieuwe optie maakt alleen labels en haken.

Voor meer informatie over Vergrote afbeelding en markering staaf raadpleegt u Vergrote afbeeldingen van wapeningsstaven tekenen met de applicatie voor vergrote afbeelding en markering van wapeningsstaven.

Verbeteringen bij het selecteren van tekeningen of onderdelen via de Documentmanager en de Tekeningenlijst

• In de nieuwe Documentmanager werken de knoppen Objecten in model selecteren van geselecteerde tekeningen en Alleen tekeningen selecteren en tonen van geselecteerde onderdelen in het model ook met overzichttekeningen. De onderdelen moeten zich binnen de aanzichtgrenzen in de overzichttekening bevinden. Er wordt ook rekening gehouden met filters.

In de oude Tekeningenlijst werken de corresponderende knoppen Objecten selecteren en Op onderdelen nu op dezelfde manier.