Objecteigenschappen in de Organisator weergeven

2019
Tekla Structures

Objecteigenschappen in de Organisator weergeven

U kunt de eigenschappen van geselecteerde modelobjecten weergeven in de Objectbrowser. Objectbrowser geeft de objecten weer die u in het model of de objecten van de categorieën hebt geselecteerd. De objecteigenschappen worden in kolommen weergegeven. U kunt de sorteervolgorde en -richting van de kolommen wijzigen en de eigenschappen groeperen om de objectgegevens op een gestructureerde manier weer te geven.

Klik op Het venster opnieuw laden in de Objectbrowser als u de nieuwste eigenschapswaarden van het model wilt weergeven. Als u een eigenschap van een object hebt weergegeven, wordt de eigenschap in de database van de Organisator bij de synchronisatie bijgewerkt.

Opmerking:

Bij het synchroniseren van de Organisator worden alle eigenschappen van het gewijzigde object in de database van de Organisator bijgewerkt. U hoeft de Objectbrowser niet opnieuw te laden als u de selectie in het model wijzigt, een andere categorie of een andere eigenschappentemplate selecteert. Als u de Organisator hebt gesynchroniseerd, zijn de objecteigenschappen up-to-date totdat u wijzigingen in het model aanbrengt.

Met de selectieknoppen van Tekla Structures kunt u bijvoorbeeld de benodigde objecten in het model of merken selecteren.

U geeft als volgt objecteigenschappen in de Organisator weer:

1. Als u de Organisator wilt openen, klikt u op het lint op Beheren en klikt u vervolgens op de Organisator.
  2. Selecteer modelobjecten in het model of een categorie in Categorieën.
  3. Laad deObjectbrowser opnieuw om de nieuwste objecteigenschapswaarden weer te geven.

De objecten in het model geselecteerde objecten of de objecten van een categorie weergeven

Op de werkbalk van de Objectbrowser wordt de automatische selectie standaard geselecteerd. De Objectbrowser geeft automatisch objecten van het model of van de categorieën weer. Als u een categorie hebt geselecteerd, geeft de Objectbrowser alleen de objecten weer die zich in de categorie bevinden. Als u objecten in het model hebt geselecteerd, geeft de Objectbrowser alleen deze objecten weer.

U kunt de automatische selectie uitschakelen als u wilt bepalen of objecten uit het model of uit de categorieën worden weergegeven:

1. Klik opom de andere selectieknoppen te activeren.
  2. Selecteer de optie die u wilt gebruiken:
    • Klik opom objecten uit het model weer te geven.
    • Klik opom objecten uit de categorie weer te geven.

De objecten van een geselecteerde categorie worden in het model niet standaard gemarkeerd of geselecteerd.

Als u de objecten van een geselecteerde categorie in het model wilt weergeven, selecteert u Objecten in het model selecteren of Objecten in het model markeren in de lijst onder aan de categorieën.

De limiet instellen voor het aantal objecten dat in de Objectbrowser wordt weergegeven

De Objectbrowser geeft mogelijk niet automatisch de objecten weer die u in het model of een categorie hebt geselecteerd. Er is een vooraf gedefinieerde limiet voor het aantal objecten dat in de Objectbrowser wordt weergegeven. Als het aantal objecten dat u hebt geselecteerd boven de limiet ligt, geeft de Objectbrowser u aan hoeveel objecten u hebt geselecteerd en wat de limiet voor het weergeven van de objecten is.

U kunt het volgende doen:

• Klik opom de objecten weer te geven.

De Objectbrowser geeft de objecten en de objecteigenschappen weer die in de database van de Organisator zijn opgeslagen.

• Klik opom de objecteigenschappen opnieuw te laden en de objecten weer te geven.

De Objectbrowser geeft de objecten en de objecteigenschappen weer die in het model zijn bijgewerkt.

• Wijzig de vooraf gedefinieerde limiet door een nummer in het vak te voeren, bijvoorbeeld. Klik vervolgens op.

Het nummer dat u in het vak invoert, wordt de standaardlimiet voor het weergeven van objecten in de Objectbrowser.

• Voer een andere selectie uit.

U kunt de limiet ook instellen in Organisator Instellingen. Klik op in de rechterbovenhoek van de Organisator en ga naar het tabblad Synchronisatie.

Een andere eigenschappentemplate weergeven

Selecteer een andere template in de templatelijst om dezelfde objectselectie met een andere template weer te geven.

De standaard eigenschappentemplate instellen

1. Klik opin de rechterbovenhoek van de Organisator om de Instellingen te openen.
  2. Selecteer een template in de eigenschappentemplatelijst en klik op Als standaard instellen.
  3. Klik op Wijzigen om uw selectie op te slaan.

De knop Als standaard instellen wordt verborgen wanneer u de standaardtemplate hebt geopend. Als u een andere template selecteert, wordt de knop opnieuw weergegeven.

De huidige template in de Objectbrowser vastzetten

Het vastzetten van een template houdt de geselecteerde template zichtbaar in de Objectbrowser.

Als u een template vastzet en verschillende categorieën selecteert om de modelobjecten in de Objectbrowser weer te geven, wordt de vastgezette template zelfs weergegeven als er voor de geselecteerde categorie een andere template is gedefinieerd. Dit is handig als u verschillende categorieën met een bepaalde template wilt vergelijken.

Klik opom de huidige template in de Objectbrowser vast te zetten.

U kunt nog steeds een andere template in de lijst met templates selecteren. Door het vastzetten blijft altijd de als laatste geselecteerde template zichtbaar.

Klik opom de template vrij te geven.

Objecteigenschappen groeperen

1. Klik open selecteer Groep.

Objectbrowser geeft een groepeerrij weer.

2. Selecteer een eigenschappenkolomkop en sleep de kolom naar de groepeerrij.
  3. Klik open selecteer Groep om de groepeerrij te verbergen.

Raadpleeg voor meer informatie Objecteigenschappen in de Organisator groeperen.

Merkinhoud weergeven

1. Klik open selecteer Inhoud weergeven om de objecten in de merken, betonelementen of storten weer te geven die momenteel in de Objectbrowser worden weergegeven.

De hiërarchische niveaus van merken, betonelementen of storteenheden worden in verschillende tinten blauw weergegeven.

2. Klik open selecteer Inhoud weergeven om de merkinhoud te verbergen.

De hiërarchische niveaus van merken, betonelementen en storteenheden worden ook verwijderd wanneer u objecten in de Objectbrowser sorteert en groepeert. De in de Objectbrowser weergegeven objecten blijven hetzelfde.

Identieke regels combineren

U kunt de regels combineren die dezelfde eigenschapswaarden in het venster van de Objectbrowser hebben. Als u de regels combineert, geeft de Objectbrowser een kolom Aantal weer die aangeeft hoeveel regels er zijn gecombineerd.

U kunt ook selecteren of u één enkele eigenschapswaarde of het totaal van de eigenschapswaarden in een kolom wilt weergeven. Het totaal van de waarden is de enkele waarde die met het aantal gecombineerde regels is vermenigvuldigd.

1. Klik open selecteer Identieke regels combineren .

De gecombineerde regels worden zelfs weergegeven als u in Categorieën een andere categorie selecteert.

2. Klik indien nodig op Wijzigen om de gecombineerde regels in de eigenschappentemplate op te nemen.
  3. Als u de som van de eigenschapswaarden in een kolom wilt weergeven, klikt u opin de rechterbovenhoek van de Organisator om de Instellingen te openen, zoekt u de eigenschap onder Kolommen en stelt de optie In gecombineerde regels weergeven in op Resultaat.
  4. Klik open selecteerom de gecombineerde regels te verwijderen.

Berekende resultaten van objecteigenschapswaarden in de totaalregel weergeven

1. Selecteer of de Objectbrowser de resultaten van alle of van geselecteerde regels berekent.

2. Selecteer of de Objectbrowser de waarden van het berekende totaal, gemiddelde, minimum of maximum weergeeft.

Raadpleeg voor meer informatie Eigenschapswaarden in de Organisator berekenen.

Kleuren gebruiken om de groepen in de Objectbrowser in het model weer te geven

1. Klik open selecteer Groep .
  2. Selecteer een eigenschappenkolomkop en sleep de kolom naar de groepeerrij.
  3. Klik open wijs het commando Kleurenset aan.

De Objectbrowser geeft de beschikbare kleurensets weer.

4. Klik op het commando Groep om de huidige set te selecteren of selecteer een geschikte kleurenset uit de beschikbare sets.
  5. Klik open selecteer een ander commando dan Groep om de kleuren te verwijderen.

De Organisator wijst kleuren toe aan de groepen die in de Objectbrowser worden weergegeven. De bovenste groep in de Objectbrowser krijgt de eerste kleur in de kleurenset, de volgende groep krijgt de tweede kleur, enzovoort. De objecten op de laagste groepeerniveaus worden in het model weergegeven met de toegewezen kleur.

Raadpleeg voor meer informatie Een kleurenset in de Organisator maken.

Weergavecategorieën, verbindingen en snijpunten van categorieën

1. Selecteer meer dan één categorie in de categoriestructuur.
  2. Klik open selecteer één van de volgende opties:
    • De standaardwaarde isGeautomatiseerd.

Geautomatiseerd geeft de verbinding van de objectinhoud van categorieën die zich onder dezelfde categoriehoofdmap bevinden en het snijpunt van de objectinhoud van categorieën die zich in verschillende categoriehoofdmappen bevinden weer.

• Aparte categorieën geeft de objecten per categorie weer.

Geautomatiseerd voegt de categoriestructuur aan de Objectbrowser toe.

• Vereniging van categorieën

De Objectbrowser geeft de verbinding van de objectinhoud van de geselecteerde categorieën weer.

• Snijpunten van categorieën

De Objectbrowser geeft het snijpunt van de objectinhoud van de geselecteerde categorieën weer.

U kunt ook onder aan de Categorieën op klikken. Het selectiepaneel geeft een verbinding of een snijpunt van de geselecteerde categorieën weer, afhankelijk van wat u hebt geselecteerd. Versleep categorieën tussen de vakken om de verbindingen en snijpunten te wijzigen.

Als u verbindingen en snijpunten met het selectiepaneel weergeeft, moet u ervoor zorgen dat de knop Geef categorieën in de Objectbrowser weer niet is ingeschakeld.

De categorieën van objecten weergeven

1. Selecteer één of meerdere regels in de Objectbrowser.
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Categorieën weergeven.

De categorielijst geeft alle categorieën weer die ten minste één van de geselecteerde objecten bevat.

3. Klik op een categorie in de lijst om de categorie in Categorieën te markeren.

Houd het huidige venster in de Objectbrowser vast en verwijder objecten en categorieën uit het venster.

1. Klik open selecteerom het huidige venster vast te houden.

Uw nieuwe selecties in het model of in de categorieën worden aan het venster van de Objectbrowser toegevoegd.

2. U verwijdert als volgt objecten en categorieën uit het venster:
    • Als u een object wilt verwijderen, klik met de rechtermuisknop op een regel en selecteert u Uit aanzicht verwijderen.
    • Als u een categorie wilt verwijderen, klikt u open selecteert uAparte categorieën. Klik met de rechtermuisknop op de categorie en selecteer Uit aanzicht verwijderen.
  3. Klik open selecteerom het venster vrij te geven.

De commandoknoppen selecteren die in de Objectbrowser worden weergegeven

1. Klik opin de rechterbovenhoek van de Organisator om de Instellingen te openen.
  2. Ga naar het tabblad Werkbalk.
  3. Selecteer de knoppen die u op de werkbalk Objectbrowser wilt weergeven.

4. Sluit het dialoogvenster Instellingen.

De volgorde van kolommen wijzigen

Selecteer een eigenschappenkolomkop en sleep deze op de kolomkoprij naar de gewenste locatie.

De sorteerrichting wijzigen

1. Klik op een kolomkop om de sorteerrichting weer te geven.

De standaardrichting is oplopend. U kunt de standaardrichting wijzigen in de Instellingen. Klik op in de rechterbovenhoek van de Organisator.

2. Klik nogmaals op de kolomkop om de sorteerrichting te wijzigen.