Tekla Structures-legacy kantoorlicentieverlening

2023
Tekla Structures

Tekla Structures-legacy kantoorlicentieverlening

De informatie op deze pagina is niet geldig voor Tekla-subscriptions.

Legacy kantoorlicenties zijn een alternatief voor de standaard Tekla Structures-subscriptions. Het type subscription of licentie wordt bepaald wanneer u een licentie aanschaft, zodat u niet zelf de kantoorlicenties en subscriptions kunt wijzigen. U activeert de kantoorlicenties op een licentieserver die u op uw eigen computerhardware installeert. Tekla Structures-installaties voor één of meer gebruikers verbinden met de licentieserver om een licentie te reserveren.

Kantoorlicentie-instellingen volgen deze algemene workflow:

1. Installeer Tekla-kantoorlicentieserver.
  2. Sla uw kantoorlicentiecertificaat op.
  3. Activeer uw kantoorlicenties.
  4. Verbinding maken met Tekla Structures-kantoorlicentieserver.

Lokale kantoorlicentietechnologie

Met legacy kantoor licentieverlening gebruikt Tekla Structures het FlexNet- (FlexNet Publisher licentiebeheer)-licentiesysteem van Flexera-Software. We verstrekken behalve het algemene FlexNet-platform onze eigen specifieke Tekla-tools waarmee enkele standaardtools worden vervangen. Deze hebt u mogelijk aangetroffen toen u andere softwareproducten hebt gebruikt die FlexNet voor licentieverlening gebruiken.

De licentieserversoftware is compatibel met verschillende versies van Tekla Structures. Als u wilt zien welke licentieserver u met uw huidige Tekla Structures-versie moet gebruiken, raadpleegt u Hardwareaanbevelingen voor Tekla-licentieserver. De licenties zijn behalve de hoogste toegestane versie die in de licentie wordt vermeld, ook compatibel met oudere versies van Tekla Structures. De licentie wordt bijgevoegd in een e-mail naar u verzonden als een HTML-bestand van het licentiecertificaat.

Opmerking:

Bewaar back-ups van uw licentiecertificaten op een veilige plek.

Lokale licentieverlening op uw werkstation

Als er weinig gebruikers in uw organisatie zijn en u dezelfde licenties niet met gebruikers hoeft te delen, installeert u een licentieserver rechtstreeks op elk Tekla Structures-werkstation. Wanneer u een licentie op de lokale licentieserver activeert, gebruikt Tekla Structures altijd die licentie en kunt u Tekla Structures ook offline starten zonder een licentie te lenen. Raadpleeg voor meer informatie de Installatie en workflow licentieverlening.

Voor organisaties met veel gebruikers is het niet optimaal om een licentieserver op elk werkstation te installeren en te beheren vanwege het extra werk wat het met zich meebrengt, het gebrek aan zichtbaarheid en het onvermogen om flexibel licenties tussen gebruikers te kunnen delen. In die situatie is het beter om een centrale licentieserver in uw interne netwerk te configureren.

Opmerking:

Wanneer u het Tekla-licentieverleningssysteem instelt, moet u mogelijk ook de firewallinstellingen configureren om Tekla Structures met de kantoorlicentieserver te kunnen laten verbinden. Voor meer informatie over het configureren van de firewall, raadpleegt u Toestaan dat de Tekla-licentieserver via Windows firewall werkt.

Als u problemen hebt, raadpleegt u Problemen bij Tekla-licentieverlening oplossen voor meer informatie.

Tekla-kantoorlicentieserver installeren

De Tekla-kantoorlicentieserver installeren.

Als u andere FlexNet-licentieverleningsservices gebruikt, stop deze dan alvorens de Tekla-kantoorlicentieserver te installeren. Wanneer de installatie van de Tekla-kantoorlicentieserver is voltooid, kunt u de andere licentieverleningsservices opnieuw starten.
  1. Ga naar Tekla Downloads en download de nieuwste Tekla-kantoorlicentieserverinstallatie.

Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.

Als u de te gebruiken licentieserverversie wilt controleren, raadpleegt u Hardwareaanbevelingen voor Tekla-licentieserver 2020.

2. Selecteer Automatisch voor de standaardinstallatie en voltooi de installatie.

De Tekla-licentieserver is geïnstalleerd.

Bij een automatische licentieserverinstallatie wordt de hostnaam van de licentieserver automatisch ingesteld op 27007@your_host_name waarbij 27007 de poort en your_host_name uw computernaam is.

Automatische installatie wordt aanbevolen. Gebruik de installatie Handmatig alleen als u een geavanceerde gebruiker van FlexNet - of Flexlm-licentieverlening bent en u iets in de standaardinstellingen moet wijzigen, bijvoorbeeld de TCP/IP-poort. Raadpleeg voor meer informatie Tekla-licentieserver installeren - handmatige installatie.

Sla uw kantoorlicentiecertificaat op

Voordat u licentierechten van de Trimble Solutions License Activation-server naar uw licentieserver kunt overbrengen, moet u het licentiecertificaat opslaan.

Kantoorlicenties worden geleverd in de vorm van een licentiecertificaat dat in een e-mail naar de persoon in uw organisatie die de licentie aankoop heeft gedaan of naar iemand die als contactpersoon is benoemd.

Het licentiecertificaat bevat de configuraties, aantallen en activerings-id's van uw Tekla Structures-kantoorlicenties. De licentiecertificaten zijn niet computerspecifiek:

• U kunt licenties van meerdere rechten op één licentieserver activeren.
  • U kunt licenties van een licentie activeren die meerdere licenties op meerdere licentieservers bevat.
  1. Open in uw e-mailprogramma de e-mail die het licentiecertificaat bevat.
  2. Download het licentiecertificaatbestand EntitlementCertificate.html naar de map ..\Tekla\License\Server.

Kantoorlicenties activeren

U moet de kantoorlicenties op de kantoorlicentieserver activeren om Tekla Structures te kunnen gebruiken.

Wanneer u de licenties activeert en de server informeert, worden de licentierechten van de activeringsserver van Trimble Solutions naar de licentieserver overgedragen. Gebruik de Tekla License Administration Tool om licenties te activeren.

Opmerking:

Gebruik de automatische notificatiefunctionaliteit van de licentieserver niet als u een andere licentie of beheerprogramma voor de licentieserver van FlexNet gebruikt, zoals FlexNet Manager. Als u handmatige melding wilt gebruiken, raadpleegt u ´Kantoorlicenties activeren´ met behulp van de handmatige servermelding.

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Licensing > Tekla License Administration Tool via het menu Start of het Startscherm.
  2. Schakel de automatische informeerfunctionaliteit van licentieserver in door op de knop Server informeren te klikken.
  3. U hebt uw licentiecertificaat in de map ..\Tekla\License\Server opgeslagen en de licenties moeten nu in het gebied Entitled Licenses worden weergegeven. Als ze niet worden weergegeven, klikt u op Openen, selecteert u EntitlementCertificate.html en klikt u opnieuw op Openen.
  4. Selecteer het aantal te activeren licenties.
  5. Klik op Activeer.

Uw kantoorlicentieserver maakt verbinding met de activeringsserver bij Trimble Solutions. De geactiveerde licenties worden weergegeven onder het gebied Geactiveerde Licenties.

Vervolgens moet u Tekla Structures met de kantoorlicentieserver verbinden wanneer u Tekla Structures voor het eerst start.

Verbinding maken met Tekla Structures-kantoorlicentieserver

Als de kantoorlicentieserver op een andere computer is geïnstalleerd dan maakt Tekla Structures een verbinding Tekla Structures met de kantoorlicentieserver als u Tekla Structures voor het eerst start.

Als u de kantoorlicentieserver op dezelfde computer met Tekla Structures hebt geïnstalleerd en uw licentie hebt geactiveerd, wordt de licentie automatisch zonder verdere actie gereserveerd. De kantoorlicentieserver wordt altijd onder de naam Tekla Licensing Service op de achtergrond als een Windows-service uitgevoerd.

Als de kantoorlicentieserver op een andere computer wordt geïnstalleerd, moet u Tekla Structures de naam van de kantoorlicentieservercomputer in uw interne netwerk aangeven, zodat uw computer contact met de kantoorlicentieservercomputer kan maken.

1. Start Tekla Structures.
  2. Als u Tekla Structures met de kantoorlicentieserver wilt verbinden, voert u de port@hostname-gegevens in het licentieverleningsdialoogvenster in, bijvoorbeeld 27007@HOST_NAME.

De hostnaam en de poort moeten overeenkomen met de hostnaam en de poort in het bestand tekla.lic op de servercomputer dat zich in ..\Tekla\License\Server bevindt. De licentieserverbeheerder informeert de gebruikers over de naam en het poortnummer van de kantoorlicentieserver.

1. host

2. poort

Als er meer dan één licentieserver met geactiveerde licenties beschikbaar is, kunt u door in het licentieverleningsdialoogvenster de servers met een puntkomma te scheiden als volgt een primaire en secundaire server definiëren: 27007@HOST_NAME_1;27007@HOST_NAME_2

3. Klik op OK om Tekla Structures te starten.