Licenties beheren

2018
Tekla Structures

Licenties beheren

U kunt als volgt aan de slag met licentiebeheer:

1. Zorg ervoor dat u begrijpt hoe licentieverlening werkt. Raadpleeg Tekla Structures-licentiesysteem.
  2. Installeer de licentieserver zoals wordt uitgelegd in Tekla Structures-licentieserver installeren.
  3. Zorg ervoor dat de licentieserver verbinding met de activeringsserver van Trimble kan maken en clients verbinding met de licentieserver kunnen maken. Raadpleeg Tekla Structures-licentieserver toestaan via Windows Firewall te werken.
  4. Activeer uw licenties op de server zoals wordt uitgelegd in Tekla Structures-licenties activeren.
  5. Test of de licentieverlening werkt en verbindt de clients met de licentieserver zoals wordt uitgelegd in Verbindt Tekla Structures met de licentieserver.

Daarnaast kunt u ervoor zorgen dat de juiste typen licenties beschikbaar zijn voor de gebruikers die ze het hardst nodig hebben door toegangsrechten te definiƫren voor het gebruik en het lenen van licenties zoals wordt uitgelegd in De toegangsrechten van Tekla Structures-licentie wijzigen (tekla.opt). Dit kan situaties voorkomen waar er geen licenties beschikbaar zijn voor gebruikers die deze nodig hebben omdat iemand anders een licentie heeft gereserveerd of geleend die hij/zij niet echt nodig heeft.

Als u licenties vernieuwt en wanneer u hardwarewijzigingen op de licentieserver moet aanbrengen, moet u uw licenties deactiveren zoals wordt uitgelegd in Tekla Structures-licenties deactiveren.

Als uw licenties niet-vertrouwd zijn geworden of zijn uitgeschakeld, kunnen ze niet worden gebuikt en moet u ze repareren. Raadpleeg voor informatie over hoe u dit doet Een Tekla Structures-licentie repareren.