Uitzonderingen voor lmgrd.exe en tekla.exe in de firewall toestaan: Windows Server 2008

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Uitzonderingen voor lmgrd.exe en tekla.exe in de firewall toestaan: Windows Server 2008

U moet de applicaties tekla.exe en lmgrd.exe toestaan via de firewall op de licentieservercomputer te werken om licentieverleningsverkeer mogelijk te maken. De instructies zijn op Windows Server 2008 van toepassing.

Uitzonderingen toestaan voor lmgrd.exe en tekla.exe :

1. Ga op uw servercomputer naar Start > Configuratiescherm > Windows Firewall .
  2. Klik in het linker deelvenster op Een programma via Windows Firewall toestaan.
  3. Zorg er op het tabblad Algemeen voor dat u afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem Geen uitzonderingen toestaan of Alle binnenkomende verbindingen blokkeren niet hebt geselecteerd.

Als dit selectievakje is ingeschakeld, worden de wijzigingen niet toegepast.

4. Klik op het tabblad Uitzonderingen op Programma toevoegen om het dialoogvenster Een programma toevoegen te openen.

5. Klik in het dialoogvenster Een programma toevoegen op Bladeren en blader naar de map Server.

Het pad is standaard ...\TeklaStructures\License\Server.

6. In de map Server , selecteert u lmgrd.exe.

7. Klik op Openen om in het dialoogvenster Een programma toevoegen lmgrd.exe aan de programmalijst toe te voegen.
  8. Zorg er in het dialoogvenster Een programma toevoegen voor dat lmgrd.exe wordt geselecteerd en klik op OK.

De applicatie lmgrd.exe wordt aan de lijst met uitzonderingen toegevoegd.

9. Herhaal stap 3 tot en met 7 om ook de uitzonderingen voor tekla.exe toe te staan.
  10. Klik op OK om de wijzigingen te bevestigen.