Tekla Structures-licentieserver toestaan via Windows Firewall te werken

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Tekla Structures-licentieserver toestaan via Windows Firewall te werken

Wanneer u de Tekla Structures-licentieserver in het netwerk instelt, moet u mogelijk ook de firewall en antivirusinstellingen configureren:

• U moet toestaan dat de applicaties tekla.exe en lmgrd.exe via de firewall op de licentieservers en op de clientcomputers werken.
  • De interne firewall op uw bedrijf moet de communicatie tussen de licentieservercomputer en de computers met Tekla Structures toestaan.
  • U moet niet alleen uitzonderingen in uw eigen firewall toestaan, maar u moet ook uitzonderingen voor Windows Firewall configureren. Windows Firewall kan zijn ingeschakeld zonder dat u zich hiervan bewust bent, omdat sommige Windows-updates de Windows Firewall automatisch kunnen inschakelen.

Raadpleeg voor instructies over hoe u de firewallinstellingen wijzigt zodat de Windows Firewall op de licentieserver Tekla Structures -licentieverleningsverkeer toestaat:

De gegeven informatie is behalve op Windows Firewall ook van toepassing op firewalls van andere leveranciers.