Tekla Structures-licentieverlening via handmatige servermelding activeren

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Tekla Structures-licentieverlening via handmatige servermelding activeren

U kunt Tekla Structures-licenties in de Tekla Structures License Administration Tool activeren. De licentieserver binnen uw bedrijf maakt bij het activeren verbinding met de activeringsserver bij Trimble Solutions via een internetverbinding. U kunt de licentieserver handmatig over licentiewijzigingen informeren. Voordat u de activering kunt uitvoeren, moet het licentiecertificaat worden geopend.

Opmerking:

Gebruik geen automatische melding als u een andere licentie of beheerprogramma voor de licentieserver van FlexNet gebruikt, zoals FLEXnet Manager.

U activeert de licenties en informeert de server als volgt handmatig:

1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Structures Licensing > Tekla Structures License Administration Tool via het menu Start of het Startscherm.
  2. Open het licentiecertificaat dat zich in de map ..\TeklaStructures\License\Server bevindt door op Openen te klikken, naar ..\TeklaStructures\License\Server te bladeren, EntitlementCertificate.html te selecteren en opnieuw op Openen te klikken. De licentiegegevens worden in het gebied Entitled Licenses weergegeven.

3. Klik op de cel Activeren en selecteer het aantal te activeren licenties.

4. Klik op de knop Activeer.

Uw licentieserver maakt verbinding met de licentieactiveringsserver van Trimble Solutions.

5. Vervolgens moet u de server informeren. Dit moet elke keer als u een licentie activeert worden gedaan.
    1. Ga afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem naar Tekla Structures Licensing > LMTOOLS via het menu Start of het Startscherm.
    2. Zorg er op het tabblad Service/License File voor dat Configuration using services en Tekla Structures Licensing Service zijn geselecteerd.
    3. Ga in het dialoogvenster LMTOOLS naar het tabblad Start/Stop/Reread.
    4. Klik op ReRead License File.

De licentieserver leest de licentiegegevens in.

• De geactiveerde licenties worden in het gebied Geactiveerde Licenties weergegeven.

• Vergeet geen back-up te maken van de vertrouwde opslag van de geactiveerde licenties te maken.

• Wanneer u de Tekla Structures License Administration Tool opent, detecteert deze verlopen en beschadigde licenties die u mogelijk hebt en wordt u gevraagd of u deze wilt repareren of deactiveren. Als u Ja selecteert, wordt een automatische deactivering of reparatie uitgevoerd.