NC-bestanden

2018
Tekla Structures

NC-bestanden

NC (Numerical Control) verwijst naar een methode waarbij machinale bewerkingen met een computer worden uitgevoerd.De NC-gegevens bedienen de bewegingen van CNC -machines (computer numerical control).Tijdens het fabricageproces boort, snijdt, stanst of vervormt een machine of een bewerkingscentrum het stuk materiaal.

Nadat u het detailleren van een Tekla Structures -model hebt voltooid, kunt u de NC-gegevens als NC-bestanden vanuit Tekla Structures exporteren om door de CNC-machine te worden gebruikt. In Tekla Structures worden de onderdeellengte, posities van de gaten, afschuining, ravelingen en uitsnijdingen getransformeerd naar reeksen coördinaten die de machine kan gebruiken om het onderdeel in een werkplaats te maken. Behalve voor de CNC-machines kunnen de NC-bestanden ook worden gebruikt door de software-oplossingen MIS en ERP.

De gegevens voor de NC-bestanden zijn afkomstig uit het Tekla Structures -model. We raden u aan de detaillering te voltooien en tekeningen te maken voordat u de NC-bestanden produceert.

Tekla Structures produceert NC-bestanden in DSTV -indeling (Deutscher Stahlbau-Verband). Tekla Structures kan ook NC-bestanden in DXF-indeling produceren door DSTV-bestanden naar DXF-bestanden te converteren.

DSTV is een standaardinterface voor geometrische beschrijving van staalstructuuronderdelen voor de post-processors met numerieke controle. Het hoofddoel van de interface is dat deze neutraal moet zijn, wat betekent dat u met slechts één standaardbeschrijving verschillende NC-machines kunt beheren. De interface standaardiseert de koppeling tussen een CAD-programma of een grafisch systeem via een CAM-bestand voor de NC-machines. De geometrie van het onderdeel wordt volledig neutraal geïntroduceerd en nadat de parameters van de NC-machine bekend zijn, kan de post-processor deze neutrale taal vertalen naar de taal van de NC-machine. Ga voor meer informatie naar http://www.deutscherstahlbau.de/dstv/der-verband.

Taak Klik voor meer informatie op onderstaande koppelingen
Produceer NC-bestanden in de DSTV-indeling. U kunt de gegevens selecteren die in NC-bestanden en NC-bestandsheaders moet worden opgenomen en de gewenste centerpunt- en scribing-instellingen definiëren. NC-bestanden in DSTV-indeling maken
Controleer de DSTV-bestandbeschrijving. Een DSTV-bestand is een tekstbestand in de ASCII-indeling. In de meeste gevallen heeft elk onderdeel zijn eigen DSTV-bestand. DSTV-bestandsbeschrijving
Definieer instellingen voor NC-bestanden, maplocaties, onderdeelselectie, SI-blokken, gaten en uitsnijdingen, radiustekens van een AK- en IK-blokcurve, en curvedetectie. NC-bestandsinstellingen
Pas de volgorde waarin de gegevens in een NC-bestand wordt weergegeven aan en voeg extra gegevens over individuele onderdelen aan de header van het NC-bestand toe. Header-gegevens van NC-bestanden aanpassen
Definieer en genereer centerpunten in NC-bestanden. Centerpunten zijn kleine gaten waarmee de bouwplaats afzonderlijke onderdelen kan samenstellen om een merk te vormen. Centerpunten in NC-bestanden maken
Definieer en genereer scribing in NC-bestanden. Gegevens over de layout en de onderdelen die aan elkaar zijn gelast, kunnen aan NC-bestanden worden toegevoegd en aan de machine worden doorgegeven. Scribing in NC-bestanden maken
Maakt NC-bestanden in DXF-indeling door DSTV-bestanden naar DXF-bestanden te converteren. NC-bestanden in DXF-indeling maken
Selecteer een juiste methode om het uiteinde van de liggers te snijden. Fittingen en trimlijnen in NC-bestanden
Maak NC-bestanden voor buisvormige holle doorsneden. U moet eerst specifieke buiscomponenten gebruiken om de verbindingen te maken. Buis-NC-bestanden maken