De aangepaste lijntypetoewijzingen in de tekeningexport definiëren

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

De aangepaste lijntypetoewijzingen in de tekeningexport definiëren

U kunt geavanceerde conversie gebruiken om het type, de kleur en het gewicht van lijnen en layers te gebruiken. Op deze manier krijgt u de lijntypen die u in bijvoorbeeld AutoCAD wilt gebruiken.

Standaard gebruikt Tekla Structures het bestand LineTypeMapping.xml in de map ..\Tekla Structures\<version>\environments\common\inp voor de conversie.

Als u uw eigen lijntypetoewijzingen moet definiëren, kunt u het bestand LineTypeMapping.xml als template gebruiken.

Opmerking:

Als u het lijntypetoewijzingsbestand moet wijzigen, moet u een editor te gebruiken die XML kan valideren, zodat een geldige documentstructuur kan worden behouden.

Ga op een van de volgende manieren te werk om uw eigen lijntypetoewijzingen te definiëren:

Taak

Actie

Toewijzen alleen in overeenstemming met lijntypen

1. Open het toewijzingsbestand in een XML-editor.

2. Voer alleen de informatie over het lijntype in.

Alle lijnen in alle layers met lijntype XKITLINE01 worden bijvoorbeeld geëxporteerd naar DASHED.

3. Sla het toewijzingsbestand in de modelmap op.

Toewijzen in overeenstemming met lijntypen en layers

1. Open het toewijzingsbestand in een XML-editor.

2. Voer het lijntype en de layernaam in.

Definieer de layers waarop de toewijzing van toepassing is in het attribuut LayerName.

Als u het attribuut LayerName weglaat, wordt in Tekla Structures de lijntypetoewijzing voor elke layer gebruikt. Als u het attribuut LayerName opneemt, wordt in Tekla Structures de lijntypetoewijzing alleen voor die layer gebruikt.

Alle lijnen in de layer BEAM met lijntype XKITLINE01 worden bijvoorbeeld geëxporteerd naar DASHED. Tekla Structures zoekt standaard eerst naar deze soorten toewijzingen.

3. Definieer de kleur van de lijn in het attribuut Color. Voer de kleurwaarden in ACI-codes in (AutoCAD Color Index) (nummers 0 tot 255).

4. Definieer de dikte van de lijn in het attribuut Weight. Voer de waarden in honderden van millimeters in.

5. Sla het toewijzingsbestand in de modelmap op.

Het bestand LineTypeMapping.xml is als volgt samengesteld:

1. De eerste paragraaf bestaat uit een XML- en documenttypedefinitie. Wijzig of verwijder deze paragraaf niet.
  2. De toewijzingen die beschikbaar zijn, zijn hier gedefinieerd. U kunt deze toewijzingen als een template voor uw eigen toewijzingen gebruiken.

Voorbeelden

In het eerste voorbeeld wordt een nieuw Mapping -element toegevoegd, waarin XKITLINE00 -lijnen in de Beam -layer worden geconverteerd naar lijntype BORDER , kleur wordt geconverteerd naar 10 en de dikte wordt geconverteerd naar 1.00 mm:

In het tweede voorbeeld wordt een nieuw Mapping -element toegevoegd, waarin XKITLINE02 -lijnen in de Part -layer worden geconverteerd naar lijntype HIDDEN2 , de layernaam wordt geconverteerd naar Part_Hidden , de kleur wordt geconverteerd naar 8 en de dikte wordt geconverteerd naar 1.00 mm.

U kunt het bestand LineTypeMapping.xml gebruiken om verborgen lijnen naar aparte layers te exporteren. De verborgen lijnen moeten vervolgens worden gedefinieerd in hun eigen layers (hier Part_Hidden ).

Opmerking:

De export kan alleen slagen als de layer (hier Part_Hidden ) bestaat in de lijst met beschikbare layers in het dialoogvenster Wijzig layers.