Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2024

2024
Tekla Structures

Hardwareaanbevelingen Tekla Structures 2024

Vereisten besturingssysteem

Tekla Structures 2024 draait op de volgende besturingssystemen:

• Windows 11
  • Windows 10 (64-bit)

Andere besturingssystemen worden niet ondersteund.

U kunt Tekla Structures met applicatie- en desktopvirtualisatie gebruiken. Zie voor meer informatie Tekla Structures met applicatie- en desktopvirtualisatie gebruiken.

Aanbevolen hardware voor Tekla Structures-werkstations

Deze hardware-aanbevelingen zijn gebaseerd op geteste configuraties voor Tekla Structures. U kunt andere configuraties gebruiken als ze beter zijn voor het gebruik dat u beoogt.

Verschillende vergelijkingen zijn op internet beschikbaar om aan de hand van onze aanbevelingen andere hardware te evalueren. Zie bijvoorbeeld deze vergelijkingen voor gpu's en voor cpu's.

Voordat u een groot aantal computers voor Tekla Structures-gebruikers koopt, test en verifieert u eerst de configuratie met één of twee computers.

Deze tabel geeft twee verschillende hardwareconfiguraties weer. De aanbevelingen gelden hoofdzakelijk voor desktopcomputers maar dezelfde richtlijnen kunnen ook van toepassing zijn als u laptops koopt.

Aanbeveling Beste prestaties
Besturingssysteem Windows 11 of Windows 10 (64-bit) Windows 11 of Windows 10 (64 bit)
Geheugen 16+ GB 32+ GB
Harde schijf 1 TB, SSD 2TB, PCIe NVMe M.2 SSD
Processor Intel® Core™ i7 CPU 3 GHz of hoger of gelijkwaardige AMD Intel® Core™ i9 CPU 4 GHz of hoger of gelijkwaardige AMD
Grafische kaart* Ondersteuning voor twee monitoren zoals NVIDIA GeForce RTX 3060/3070 Ondersteuning voor twee monitoren zoals RTX 4000-series (4080/4090) of nieuwer
Monitors Twee 27 inch 2560 x 1440 43 inch 4K of twee 30 inch 2560x1600
Muis** 3-knops wielmuis 3-knops wielmuis, draadloos en een 3Dconnexion SpacePilot
Back-upapparatuur Externe harde schijf Externe harde schijf met geplande back-ups
Netwerkadapter 100 Mbits/sec. IPv4 of IPv6 1 Gbit/sec. IPv4 of IPv6

*Tekla Structures-rendering kan gebruik maken van DirectX- of OpenGL-technologie. DirectX-renderingmodus is beter geoptimaliseerd voor moderne grafische kaarten. Onze aanbevelingen zijn gebaseerd op het testen van de grafische processor van NVIDIA. Andere grafische kaarten zijn mogelijk ook geschikt, maar zijn niet uitvoerig getest.

**Een 3-knops wielmuis is altijd vereist om sommige commando's te kunnen uitvoeren, en om te kunnen zoomen, pannen en roteren. Tekla Structures ondersteunt ook 3D-muizen die door 3Dconnexion worden geleverd om te worden gebruikt in combinatie met een gewone muis ter verbetering van het zoomen, pannen en roteren. Als u een 3D-muis wilt gebruiken, installeert u de 3Dconnexion-apparaatextensie vanuit Tekla Warehouse.

Configuratie van grafische kaarten

Zorg ervoor dat uw grafische kaart is ingesteld om een profiel met hoge prestaties te gebruiken met Tekla Structures.

U kunt het profiel controleren en in het configuratieprogramma van de fabrikant van grafische kaarten of in de Windowsinstellingen toewijzen. De configuratie van de grafische kaart is vooral belangrijk op laptop-computers, deze kan worden geconfigureerd om energiebesparing te maximaliseren. Standaard gebruiken veel systemen Tekla Structures een minder krachtige geïntegreerde grafische processor in plaats van de meer krachtige speciale grafische kaart; tenzij u de instelling te wijzigt.

Naast de hoofdsoftware van Tekla Structures hebben andere softwarecomponenten ook invloed op de manier waarop de 3D-modellen op uw computer worden getekend:

Uw computer maakt gebruik van de standaard-stuurprogramma's die door fabrikant van de grafische kaart ook bij het tekenen van het 3D-aanzicht in Tekla Structures wordt geleverd. We raden u aan regelmatig de website van de fabrikant te controleren op updates van de grafische drivers.

Voordat u de drivers op een groot aantal computers upgradet, moet u de versie van het stuurprogramma eerst testen om ervoor te zorgen dat de update geen problemen in de 3D-aanzichten in Tekla Structures veroorzaakt.

Verdere tools om u te helpen bij het kiezen van Tekla Structures-werkstationhardware

Neem deel aan de discussie op Tekla Discussion Forum > Tekla Structures Forums > Hardware en besturingssysteem om ervaringen met andere gebruikers uit te wisselen.

U kunt TeklaMark installeren vanuit Tekla Warehouse om de grafische prestaties van uw instellingen te testen en deze te vergelijken met de statistieken van andere gebruikers. Zie het artikel over TeklaMark-ondersteuning voor meer informatie en statistieken.

Printers

Tekla Structures gebruikt van de standaard Windows-printerstuurprogramma´s die door de fabrikant van de printer worden geleverd.

U kunt het meest recente stuurprogramma vanaf de website van de fabrikant installeren.

Extra benodigde softwarecomponenten

Tekla Structures vereist deze herdistribueerbare pakketten.

• Microsoft .NET Framework 4.8
  • Microsoft Visual C++ 2013 Redistributable (x64) 12.0.40664
  • Microsoft Visual C++ 2015-2019 Redistributable (x64) 14.32.31326
  • Microsoft Edge WebView2 Runtime Redistributable (x64) 106.0.1370.42

De volgende herdistribueerbare pakketten of nieuwere versies hiervan worden automatisch geïnstalleerd tijdens de software-installatie van Tekla Structures als deze of nieuwere versies van de pakketten nog niet zijn geïnstalleerd op uw computer.

Als uw organisatie Tekla Structures centraal installeert met .msi-pakketten is het mogelijk noodzakelijk om de herdistribueerbare componenten van de website van Microsoft downloaden en apart installeren.