Tekla Structures starten

2018
Tekla Structures

Tekla Structures starten

Als u Tekla Structures start, wordt u gevraagd om uw Tekla Structures -installatie te kiezen. De installatie van bestaat uit een omgeving, rol en configuratie.

• Met omgeving worden instellingen en informatie bedoeld die specifiek zijn voor de regio. De omgeving definieert welke profielen, materiaalkwaliteiten, standaardwaarden, verbindingen, wizards, variabelen, lijsten en templates u ter beschikking hebt.

• Met rol wordt een gebruikersgroepprofiel bedoeld dat de beschikbaarheid van bestanden en instellingen in een omgeving beperkt. De gebruikersinterface is aan elke rol aangepast.

• De configuratie bestaat uit een set functies waarop de gebruiker op basis de licentieovereenkomst recht heeft. Elke configuratie is voor een specifieke gebruikersgroep bedoeld om bij de verschillende partijen in de bouwwereld te passen.

1. Start Tekla Structures door het in het menu Start van Windows te selecteren of door op het bureaubladpictogram te dubbelklikken.

Het dialoogvenster Tekla Structures - Instellingen kiezen verschijnt.

2. Selecteer een omgeving.

Als u de gewenste omgeving niet in de lijst kunt vinden, raadpleegt uw Tekla Structures installeren.

U kunt ook leeg project selecteren om een model te maken dat generieke inhoud zoals parametrische profielen bevat.

3. Selecteer een rol.

De beschikbaarheid van rollen hangt af van uw omgeving, maar in meestal zijn de volgende rollen beschikbaar:

• All (een combinatie van alle rollen)

• Concrete Contractor

• Construction Management

• Engineer

• Precast Concrete Detailer

• Rebar Detailer

• Steel Detailer

4. Selecteer een configuratie.

De configuratie die u gebruikt, bevat mogelijk niet alle functies die in de Tekla Structures -productgidsen worden beschreven. Raadpleeg voor meer informatie over de beschikbare functies in elke configuratie Configuraties van Tekla Structures.

5. Klik op OK.

De pagina Welkom verschijnt.

6. Selecteer wat u wilt doen: