Verbindt Tekla Structures met de licentieserver

2019
Tekla Structures

Verbindt Tekla Structures met de licentieserver

Als u Tekla Structures op uw computer wilt kunnen gebruiken, moet u Tekla Structures met de op de licentieserver beschikbare licenties verbinden.

Wanneer u Tekla Structures voor het eerst op een computer start, wordt u door het systeem gevraagd het adres van uw Tekla-licentieserver te geven, tenzij Tekla Structures een licentieserver kan vinden die op dezelfde computer is geïnstalleerd.

1. Start Tekla Structures.

2. Voer het adres port@hostname van de licentieserver in het vak Serveradres in.

Bijvoorbeeld 27007@server_hostnaam.

U kunt meerdere licentieservers definiëren door het adres met een puntkomma te scheiden. Bijvoorbeeld 27007@server_hostnaam_1;27007@server_hostnaam_2.

3. Als u wilt controleren welke licenties beschikbaar zijn op de licentieserver, klikt u op Controleer licenties.
  4. Klik op OK om Tekla Structures te starten.
  5. Als u de licentieserver op een bepaald moment opnieuw moet definiëren, gaat u naar het menu Bestand en klikt u op Instellingen > Wijzig licentieserver in Tekla Structures.

De wijziging wordt van kracht wanneer u Tekla Structures opnieuw start.