Gebieden in een tekening beveiligen

2018
Tekla Structures

Gebieden in een tekening beveiligen

U kunt in tekeningen beveiligde gebieden definiëren om te voorkomen dat er tekst, labels of maatlijnen in dat gebied worden geplaatst.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Klik op Beveiliging.

De instellingen zijn voor alle tekeningtypen hetzelfde.

4. Schakel selectievakjes in om de gebieden aan te geven die u tegen tekst, labels, laslabels, associatieve objecten, pijlpunten van maatlijnen, maatlijnen of maatlijnwaarden wilt beveiligen.
    • Als u bijvoorbeeld niet wilt dat teksten, labels, maatlijnen of toegevoegde objecten over het gebied binnen onderdelen worden geplaatst, schakelt u het derde selectievakje op de eerste rij in. De eerste rij definieert de plaatsing van objecten en het pictogram boven het derde selectievakje geeft het gebied binnen onderdelen aan. Met deze instelling kan Tekla Structures toegevoegde objecten op de hoeken en randen van onderdelen plaatsen.

• Als u de eerste twee kolommen met selectievakjes uitschakelt, beveiligt Tekla Structures de hoeken en randen van onderdelen niet. Dit verhoogt de tekensnelheid en legt minder beslag op het geheugen. U kunt deze gebieden nog steeds beveiligen door de selectievakjes voor onderdeelbeveiliging in de derde kolom in te schakelen.

5. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.