Afdrukinstellingen

2018
Tekla Structures

Afdrukinstellingen

Het dialoogvenster Tekeningen afdrukken bevat opties voor het instellen van het afdrukken. Dit dialoogvenster wordt alleen weergegeven als u XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG op TRUE hebt ingesteld in File menu > Instellingen > Variabelen > Afdrukken .

Instelling

Beschrijving

Naar bestand afdrukken

Hiermee wordt de tekening afgedrukt naar een bestand.

Inclusief revisielabel in bestandsnaam

Voegt de laatste revisie van de afgedrukte tekening toe aan de bestandsnaam.

Het revisienummer wordt standaard gebruikt. Als u echter de variabele XS_​SHOW_​REVISION_​MARK_​ON_​DRAWING_​LIST op TRUE instelt, wordt het revisielabel gebruikt.

Verschalen

Auto past de tekening aan op de grootte van het Afdrukgebied h*b , dat wil zeggen dat het aan het papier wordt aangepast. Dit is bijvoorbeeld handig bij het afdrukken van concepttekeningen op A4. Met deze optie kunt u alles in de afdruk opnemen, maar wordt de schaal van de tekening mogelijk aangepast, aangezien het tekeningformaat wordt aangepast aan het Afdrukgebied h*b.

Als het formaat van de tekening kleiner is dan het papier wordt de tekening met Auto vergroot om het gedefinieerde Afdrukgebied h*b met behoud van de verhouding te vullen.

Als u de exacte schaal in het venster Schaal invoert, wordt de tekening handmatig aan deze schaal aangepast.

Voorbeelden van Schaal : 1.0 = 100%, 0.9 = 90%

Afdrukken op meerdere sheets

Hiermee wordt de tekening op meerdere kleine sheets afgedrukt.

Aantal kopieën

Geeft het aantal kopieën op.

Oriëntatie

Met Auto wordt de richting van de tekening aan het papier aangepast.

Met Liggend wordt de tekening horizontaal afgedrukt, zoals deze op het scherm wordt weergegeven.

Met Staand wordt de tekening verticaal afgedrukt.

Afdrukgebied

Met Gehele tekening wordt de gehele tekening afgedrukt.

Met Zichtbaar gebied wordt het gebied afgedrukt dat in het huidige tekeningaanzicht zichtbaar is.

Toevoegen / Bewerken...

Toevoegen of verwijderen van printers of hun instellingen wijzigen.

Kaders...

Hiermee wordt een dialoogvenster geopend waarin u kunt aangeven dat u kaders en vouwlijnen wilt afdrukken.

Printer setup...

Hiermee wordt het dialoogvenster met afdrukinstellingen van Windows geopend, waarmee u de instellingen van de printer voor de huidige afdrukopdracht van Tekla Structures kunt wijzigen. De wijzigingen die u aanbrengt, worden niet permanent opgeslagen.