Tekeningen afdrukken

2019
Tekla Structures

Tekeningen afdrukken

U kunt tekeningen als PDF-bestanden afdrukken, als plotbestanden opslaan ( .plt ) voor het afdrukken met een printer/plotter of afdrukken op een geselecteerde printer. U kunt ook de lijndikte van verschillende kleuren wijzigen. Tekla Structures biedt een realtime voorbeeld van tekeningen in het dialoogvenster Tekeningen afdrukken.

Beperkingen bij het printen

• U kunt met het dialoogvenster Tekeningen afdrukken niet naar verschillende papierformaten tegelijk afdrukken. Als u naar verschillende papierformaten wilt afdrukken, moet u het bestand drawingsizes.dat wijzigen.
  • Tekeningen in voorbeelden zijn in kleur, zelfs als u Grijswaarden of Zwart en wit via het menu Bestand > Instellingen selecteert.
  • U kunt in een geopende tekening alleen het voorbeeld van die tekening weergeven en afdrukken. Wanneer u een tekening hebt geopend en u een andere tekening opent (bijvoorbeeld door in de Documentmanager op de een andere tekening te dubbelklikken), wordt het voorbeeld mogelijk niet bijgewerkt. Selecteer de tekening opnieuw (enkele klik) in de Documentmanager en het voorbeeld wordt vervolgens bijgewerkt zodat het met de selectie overeenkomt.
Opmerking:

U kunt ook de zogenaamde 'oude' afdrukfunctionaliteit gebruiken waarbij u het dialoogvenster Printerdatabase en Tekla Structures-printers gebruikt. Hiervoor raadpleegt u Tekeningen afdrukken met de printers uit de Printer Database (oude manier van afdrukken).