Tekeningobjecteigenschappen wijzigen

2018
Tekla Structures

Tekeningobjecteigenschappen wijzigen

U kunt de eigenschappen van de objecten in de tekeningen zoals onderdelen, labels, bouten en lassen wijzigen en de bestanden met objecteigenschappen voor later gebruik opslaan.

1. Open een tekening.
  2. Dubbelklik op het object dat u wilt wijzigen.

Dubbelklik bijvoorbeeld op een onderdeel of een bout of een wapeningsstaaf.

3. Wijzig de gewenste instellingen in het dialoogvenster met eigenschappen.

Ga bijvoorbeeld naar het tabblad Uiterlijk en wijzig de kleur.

4. Voer in het vak naast de knop Opslaan als de naam voor het eigenschappenbestand in en klik op Opslaan als.

U mag geen spaties of speciale tekens in de namen voor eigenschappenbestanden opnemen.

5. Als u de wijzigingen in het object wilt toepassen, klikt u op Wijzigen. Anders klikt u op Annuleren om het dialoogvenster met objecteigenschappen te sluiten.

U hebt nu een nieuw bestand met objecteigenschappen. U kunt de eigenschappen in dit bestand in andere tekeningobjecten laden, in dit geval onderdelen. U kunt de bestanden met objecteigenschappen ook met filters gebruiken om gedetailleerde objectniveau-instellingen toe te passen.