Stramien eigenschappen

2018
Tekla Structures

Stramien eigenschappen

Met de eigenschappen Stramien kunt u de stramieninstellingen in tekeningen weergeven en wijzigen.

• U stelt als volgt automatische stramieneigenschappen in onderdeel- en merktekeningen in: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype. Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen. Klik nu op Stramien in de optiestructuur en pas de instellingen indien nodig aan.
  • U stelt als volgt automatische stramieneigenschappen op tekeningniveau in overzichttekeningen in: Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype. Klik op Stramien en pas de instellingen indien nodig aan.
  • U wijzigt de stramieneigenschappen op tekeningniveau in een overzichttekeningen als volgt: Dubbelklik op de tekeningachtergrond, klik op Stramien pas de instellingen indien nodig aan.
  • U wijzigt de stramieneigenschappen op aanzichtniveau als volgt: Dubbelklik op het kader van het tekeningaanzicht, klik op Stramien in het dialoogvenster Aanzicht eigenschappen en pas de instellingen indien nodig aan.

Optie

Beschrijving

Stramienen

Zichtbaar toont de stramienen.

Onzichtbaar verbergt de stramienen.

Zichtbaar in alle vensters toont de stramienen in alle tekeningaanzichten. Deze optie is niet beschikbaar voor overzichttekeningen.

Alleen de stramienlabels zichtbaar toont alleen het stramienlabel en een klein gedeelte van de stramienlijn. De lengte van de weergegeven stramienlijn is afhankelijk van de waarde die is ingevoerd in het vak Tekstplaatsing. In het tekeningniveau is deze optie alleen voor overzichttekeningen beschikbaar. Op aanzicht- en objectniveau is deze optie voor alle tekeningtypen beschikbaar.

Tekst plaatsing

Stelt de zijde in waarop de stramienlabels worden getoond, en de lengte van de verlenging van de stramienlijn (de afstand tussen het einde van de stramienlijn en de tekst).

Tekst:Kleur , Hoogte , Lettertype en Kader

Bepaalt kleur, hoogte, lettertype en kader van tekst in stramienlabels.

Andere manieren om stramienen aan te passen

Daarnaast kunt u bijvoorbeeld met XS_​DRAWING_​GRID_​LABEL_​FRAME_​FIXED_​WIDTH , XS_​DRAWING_​GRID_​LABEL_​FRAME_​LINE_​WIDTH_​FACTOR and XS_​GRID_​TEXT_​FONT de stramienlabels verder aanpassen.