Titels geven aan tekeningen

2018
Tekla Structures

Titels geven aan tekeningen

Naast de tekeningnaam kunt u titels voor de tekeningen opgeven. Tekla Structures geeft de titel in de Tekeningenlijst , in tekening- en lijsttemplates en ook in bestandsnamen van afdrukuitvoer weer. U kunt maximaal drie titels opgeven voor gebruik in tekeningtemplates.

1. Klik met de rechtermuisknop in de Tekeningenlijst op de tekening en selecteer Eigenschappen...
  2. Voer de titels in.
  3. Klik op Wijzigen.

Sluit de Tekeningenlijst en open deze opnieuw om de wijziging te zien.

Tip:

Als u de afdrukbestandsnamen wilt aanpassen en hierin titelwaarden wilt gebruiken in plaats van tekeningnamen, kunt u opgeven dat de ingevoerde titel in dit dialoogvenster moet worden gebruikt in de afdrukbestandsnaam. Voer hiervoor de waarde %TPL:TITLE1% (of %TPL:TITLE2% of %TPL:TITLE3% ) voor een variabele XS_DRAWING_PLOT_FILE_NAME_G (of _W , _A , _M of _C afhankelijk van het tekeningtype) via het menu Bestand > Instellingen > Variabelen > Afdrukken .