Berekende formaten definiëren en opmaken koppelen

2018
Tekla Structures

Berekende formaten definiëren en opmaken koppelen

Met berekende formaten kunt u de voorwaarden definiëren die Tekla Structures volgt wanneer het tekeningformaat automatisch wordt aangepast. U kunt opmaken ook koppelen aan tekeningformaten die voldoen aan bepaalde criteria.

1. Klik in het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekeningeigenschappen > Tekeningopmaak .
  2. Selecteer een tekeningopmaak en klik op Berekende formaten.
  3. Gebruik de vakken onder Zoekstap om het interval te definiëren op basis waarvan Tekla Structures het tekeningformaat indien nodig vergroot.

U kunt dit voor de tekeningbreedte en -hoogte afzonderlijk instellen.

4. Gebruik de vakken onder Maximum formaat om het maximale formaat van de tekening te definiëren.

Als het tekeningformaat de breedte- of hoogtelimiet overschrijdt die u hier instelt, wordt in Tekla Structures een oversized sheet zonder templateopmaak gebruikt.

5. U kunt een opmaak aan tekeningen koppelen die voldoen aan een van de volgende formaatcriteria:
    • Grootte A4 voor tekeningen met precies dit formaat

• Grootte A3 voor tekeningen met precies dit formaat

• Hoogte = A3 voor tekeningen die dezelfde hoogte hebben als een A3-sheet (=297 mm)

• Hoogte > A3 voor tekeningen die hoger zijn dan A3.

Voor elk formaat worden de template-opmaken in Tekla Structures beschikbaar gemaakt, afhankelijk van de opmaak die u hebt geselecteerd.

6. Klik op OK of Opslaan.