Een tekeningaanzichtfilter voor bemating op aanzichtniveau maken

Tekla Structures
2018
Tekla Structures

Een tekeningaanzichtfilter voor bemating op aanzichtniveau maken

U moet een tekeningaanzichtfilter maken om de optie Filter bij het maken van maatlijnen op aanzichtniveau in onderdeel-, merk- en betontekeningen te kunnen gebruiken. Het filter moet op aanzichtniveau zijn gemaakt, omdat u de maatlijnen aanzicht voor aanzicht maakt.

1. Dubbelklik in een geopende tekening op het tekeningaanzichtkader om het dialoogvenster Venster eigenschappen te openen.
  2. Klik op Filter.
  3. Klik op Regel toevoegen en definieer de filtereigenschappen.
    • Voeg eerst een regel toe om de objectcategorie Objecttype te definiëren. Dit moet worden gedefinieerd voor alle tekeningaanzichtfilters die in maatlijndefinities worden gebruikt. Stel Waarde in op Onderdeel of Wapeningsstaaf.

• Voeg vervolgens een filterregel toe die bijvoorbeeld alle onderdelen in een specifieke klasse selecteert.

4. Gebruik Opslaan om de filter met een unieke naam op te slaan.
  5. Klik op Annuleer om het dialoogvenster te sluiten.

U kunt het tekeningaanzichtfilter nu in de lijst in het dialoogvenster Eigenschappen maatvoeringsvoorwaarde selecteren en het voor bemating gebruiken. Als een filter niet direct na het maken wordt weergeven, moet u de lijst vernieuwen door het dialoogvenster te sluiten en te openen.