Symbolen in automatische labels toevoegen

2018
Tekla Structures

Symbolen in automatische labels toevoegen

Aan alle typen labels kunt u symbolen toevoegen. U kunt het symboolbestand selecteren dat u wilt gebruiken en het symbool dat u aan het label wilt toevoegen.

1. Klik op het tabblad Tekeningen & Lijsten op Tekening eigenschappen en selecteer een tekeningtype.
  2. Laad tekeningeigenschappen die zo dicht mogelijk aansluiten op degene die u nodig hebt.
  3. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Maken aanzicht , selecteer het aanzicht en de eigenschappen die u wilt wijzigen en klik op Venster eigenschappen.
  4. Klik op Onderdeellabel.
  5. Dubbelklik in de labeleigenschappen op Symbool in de lijst Beschikbare elementen.
  6. Klik in het dialoogvenster Label inhoud - symbool op Selecteer naast het vak Bestand om het te gebruiken symboolbestand te selecteren.
  7. Als u het bestand hebt geselecteerd, klikt u op Selecteer naast het vak Nummer om het nummer van het te gebruiken symbool te selecteren.
  8. Klik op OK.

Tekla Structures voegt de naam van het symboolbestand en het nummer van het symbool in de lijst met elementen toe.

9. Sla de labeleigenschappen met een unieke naam voor later gebruik op.
  10. Onderdeel-, merk- en betontekeningen: Klik op Opslaan om de wijzigingen in aanzichteigenschappen op te slaan en op Sluiten om naar tekeningeigenschappen terug te gaan.

Overzichttekeningen: Klik op OK.

11. Klik op Opslaan om de tekeningeigenschappen op te slaan, klik vervolgens op OK en maak de tekening.