Kaders en vouwlabels aan afdrukken toevoegen

2018
Tekla Structures

Kaders en vouwlabels aan afdrukken toevoegen

U kunt kaders rondom afgedrukte tekeningen toevoegen en vouwlabels om vouwen aan te geven. U kunt een kleur voor de kaders en vouwlabels selecteren.

De onderstaande instructies zijn van toepassing als u via een printer uit de Printerdatabase afdrukt, wat betekent dat u de variabele XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG op TRUE in Bestand > Instellingen > Variabelen > Afdrukken hebt ingesteld. Als deze variabele op FALSE is ingesteld, gebruikt u de nieuwere afdrukfunctionaliteit, waarbij u de kaders en de vouwlijnen niet via het dialoogvenster Tekeningen afdrukken kunt instellen.

Af te drukken tekeningkaders worden in het bestand standard.fms in de systeemmap beheerd. De standaardwaarden bevinden zich in een standaardbestand omdat het dialoogvenster Kader eigenschappen geen optie voor opslaan bevat. U kunt het standaardbestand in de modelmap opslaan en deze vervolgens indien nodig naar de project- of bedrijfsmappen kopiëren. Als u een set met standaardbestanden in de modelmap wilt opslaan, raadpleegt u Standaardbestanden.

1. Klik in het menu Bestand op Afdrukken > Tekeningen afdrukken .
  2. Klik in het dialoogvenster Tekeningen afdrukken op Kaders....
  3. Schakel in het dialoogvenster Kader eigenschappen de selectievakjes in van de kaders die u wilt afdrukken.
  4. Voer in Marges de afstand in millimeters in tussen elk kader en de linker-, rechter-, onder- en bovenrand van het papier.
  5. Selecteer een kleur voor elk kader.
  6. Als u de vouwlijnen wilt afdrukken, schakelt u het selectievakje Vouwlijnen in.
  7. Voer de horizontale en verticale afstanden in millimeters in voor de eerste vouwlijnen van de rechterbenedenhoek van het buitenste kader en tussen de andere vouwlijn.
  8. Selecteer een kleur voor de vouwlijnen.
  9. Klik op OK.

Hierna ziet u een voorbeeld van de inhoud van het dialoogvenster met eigenschappen en het standaardbestand.

Opmerking:

Er is een vaste afstandswaarde van 5 mm in de marges van het tekeningkader. Dus als u een marge van het tekeningkader met een tekeningtitel wilt gebruiken die aan de framehoek vastzit, moet u niet alleen de marge van het tekeningkader in het dialoogvenster Kader eigenschappen wijzigen maar ook de Verplaatsing in het dialoogvenster Templates ( Tekeningen & Lijsten > Tekening­eigenschappen > Tekeningopmaak > Template-opmaak... > Templates... ).