Get Started

Aan de slag met Tekla Structures

Welkom, we gaan u voorbereiden op het gebruiken van Tekla Structures! Voor stapsgewijze instructies, video's en nuttige koppelingen kunt u de relevante secties hieronder uitvouwen.

Uw Trimble Identity maken

Invitation

U hebt een Trimble Identity nodig om de software te kunnen downloaden en de online licenties te gebruiken:

1. Als u van Trimble een e-mailuitnodiging hebt ontvangen om een Trimble Identity aan te maken, volgt u de instructies in deze e-mail om een account aan te maken met de juiste toegangsrechten. Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, maakt u om de software te kunnen downloaden een nieuwe Trimble Identity aan met gebruik van uw werk-e-mailadres. Klik hier om een nieuwe Trimble Identity aan te maken. Zie Maak uw Trimble Identity voor verdere instructies.
  2. Open uw e-mail en klik op de activeringskoppeling in de e-mail die u ontvangt van noreply_identity@mail.trimblepaas.com.
  3. Na bevestiging van uw e-mailadres moet u Inloggen op https://account.tekla.com/. Vul alle vereiste profielgegevens in en klik op Opslaan.

Als u Tekla Structures-gebruikers en online licenties beheert, voegt u via de Tekla Online Admin Tool gebruikers toe aan uw organisatiegroep om hen volledige toegang tot Tekla online services en de benodigde online licenties te verlenen. Raadpleeg voor meer informatie over de Admin tool en online licenties Trimble Identities en Tekla Online-licenties beheren.

Tekla Structures downloaden en installeren

Download and install

Beheerders van Tekla Structures kunnen de software distribueren met een aangepast installatiebestand dat uw bedrijfsinstellingen bevat. Gebruik, als dat beschikbaar is, het installatiepakket van uw bedrijf in plaats van het algemene installatiepakket. Zie Gecentraliseerde distributie van Tekla Structures 2021 voor meer informatie over het maken van aangepaste installatiepakketten.

Opmerking: om een goede werking van onze software te waarborgen, moet uw computer voldoen aan de Hardwarevereisten voor Tekla Structures 2021.

1. Download het installatiepakket voor Tekla Structures en minimaal één van de Tekla Structures-omgevingen van Tekla Downloads. Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.
  2. Voer de installatiesoftware van Tekla Structures uit. U hoeft bij het installatieprogramma alleen te kiezen welke taal en installatiemap u wilt gebruiken
    • Als u bij installatie voor de standaard Program Files-map kiest, worden de extra bestanden, waaronder omgevingen, geïnstalleerd in de verborgen Program Data-map. Dit kan de voorkeur genieten bij installaties voor andere gebruikers en wanneer u niet wilt dat deze de configuraties wijzigen.
    • Als u een andere installatielocatie kiest, worden alle bestanden geïnstalleerd in de map van keuze. Dit is een betere optie als u uw eigen installatie van Tekla Structures beheert, aangezien de toegang tot en het wijzigen van de configuraties eenvoudiger is. Zie Tekla Structures installeren en licentiëren als u meer gedetailleerde instructies nodig hebt.
  3. Voer de omgevingsinstallatieprogramma's uit. Als u geen omgeving installeert, is alleen de lege omgeving beschikbaar. Gebruik de lege omgeving niet om modellen of tekeningen te bewerken; deze is alleen bedoeld als startpunt en basis voor het bouwen van een eigen, volledige aangepaste omgeving en bevat niet alle tools en configuraties die u nodig hebt om efficiënt te werken.
  4. Als u met kantoorlicenties werkt, moet u deze licenties nu installeren en activeren op uw hardware met de licentietool. Zie Tekla Structures-kantoorlicenties voor de instructies.

Aan de slag met Tekla Structures

1. Open Tekla Structures en log in met uw Trimble Identity wanneer daarom wordt gevraagd.
  2. Tekla Structures vraagt om het type licentie te kiezen dat u wilt gebruiken. Ga verder met de standaardoptie voor online licentie.
    • Online licenties worden opgeslagen in de clouddienst van Trimble. De licenties kunnen van uw Tekla Online-organisatie zijn of worden toegewezen als licentie voor een externe gebruiker in een andere organisatie.
    • Als u uw eigen licenties aanschaft, kunt u deze beheren in de Admin Tool. De gebruikers met beheerrechten in uw bedrijf zijn verantwoordelijk voor het aan de organisatie toevoegen van andere gebruikers en het toekennen van de licenties aan hen. Raadpleeg voor meer aanwijzingen Trimble Identities en Tekla Online-licenties beheren.

Na het selecteren van een licentie verschijnt een dialoogvenster waarin u voor een Tekla Structures-installatie kiest.
    • De lijst Omgeving bevat de omgevingen die zijn gedownload en geïnstalleerd. Deze bevatten gelokaliseerde tools en instellingen met betrekking tot uw werk, bijvoorbeeld profielen.
    • De selectie van een Rol bepaalt de programma-instellingen, zoals de indeling van het lint.
    • De lijst Configuratie bevat de configuraties waarvoor u een licentie hebt. Deze bepalen welke Tekla Structures-functies u kunt gebruiken.

U bent nu klaar om Tekla Structures te gaan gebruiken:

Maak kennis met Tekla Structures

Learn Tekla

Om u snel op weg te helpen, hebben we verschillende leermiddelen voor u beschikbaar.

De eerste stappen voor Tekla User Assistance

Met e-learning van Tekla User Assistance kunt u in uw eigen tempo oefenen met Tekla Structures. Bekijk het onderdeel Tekla Structures om een overzicht te krijgen van de beginselen.

E-learning trainingen met certificaat in Learn.Trimble

Learn.Trimble

Maak een Learn.Trimble-account aan, schrijf u in voor een training, leg een examen af en ontvang een certificaat.

E-learning trainingen met certificaat voor Tekla Structures en andere Trimble-producten zijn beschikbaar via het leerportaal van Trimble:

1. Ga naar Learn.Trimble.com. Dit werkt het beste als u Chrome of Firefox gebruikt.
    Klik rechts bovenaan op Registreren.

Vul het inschrijfformulier in, dit heeft twee pagina's. Gebruik hetzelfde e-mailadres dat u hebt gebruikt bij het maken van uw Trimble Identity. Zo kunnen we u een betere klantenservice bieden.
  2. Bekijk alle beschikbare Tekla eLearning-materialen.
    Klik op de knop Inschrijven om u aan te melden voor e-learning.
    Als de inhoud van de training gratis is, kunt u meteen met leren beginnen. Als het betaalde content betreft, wordt u op een wachtlijst geplaatst en neemt het trainingsteam contact met u op.
    Als u problemen ondervindt met de Learn.Trimble-service, klikt u op de koppeling Contact opnemen met de helpdesk die onderaan elke pagina wordt weergegeven.
    Gebruik bij de volgende aanmelding de optie Trimble Identity (dit vereist dat u zich met hetzelfde e-mailadres aanmeldt dat u hebt gebruikt bij het maken van uw Trimble Identity).

Uitgebreide training via uw lokale Tekla-leverancier

Nadat u de basisprincipes onder de knie hebt, kunt u contact opnemen met uw lokale Tekla-leverancier voor een uitgebreide training die uw productiviteit naar een hoger niveau zal tillen.

Inleiding tot Tekla Support Services

Tekla Support Services

Hebt u vragen? Hulp is bij de hand:

• Tekla User Assistance biedt op één plek toegang tot alle productdocumentatie, videotrainingen, e-Learning voor beginners en technische ondersteuningsartikelen, geschreven door onze klantondersteuningsexperts van over de hele wereld.
  • Het Tekla discussion forum is dé plaats om andere gebruikers te ontmoeten en aan Tekla-producten gerelateerde onderwerpen te bespreken. U kunt vragen stellen, aan de community bijdragen door uw kennis te delen of antwoorden van helpdesk-medewerkers krijgen.
  • Tekla-helpdesks geven ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten van klanten om te zorgen dat onze systemen doen wat ervan wordt verwacht en problemen zo snel mogelijk worden opgelost.

Samenwerkingstools houden u verbonden

Tekla Structures maakt krachtige samenwerking mogelijk: