Get Started

Aan de slag met Tekla Structural Designer

Welkom, we gaan u voorbereiden op het gebruiken van Tekla Structural Designer! Voor stapsgewijze instructies, video's en nuttige koppelingen kunt u de relevante secties hieronder uitvouwen.

Uw Trimble Identity maken

Trimble Identity

U hebt een Trimble Identity nodig om de software te kunnen downloaden en de online licenties te gebruiken:

1. Als u van Trimble een e-mailuitnodiging hebt ontvangen om een Trimble Identity aan te maken, volgt u de instructies in deze e-mail om een account aan te maken met de juiste toegangsrechten. Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, maakt u om de software te kunnen downloaden een nieuwe Trimble Identity aan met gebruik van uw werk-e-mailadres. Klik hier om een nieuwe Trimble Identity aan te maken. Zie Maak uw Trimble Identity voor verdere instructies.
  2. Open uw e-mail en klik op de activeringskoppeling in de e-mail die u ontvangt van noreply_identity@mail.trimblepaas.com.
  3. Na bevestiging van uw e-mailadres moet u Inloggen op https://account.tekla.com/. Vul alle vereiste profielgegevens in en klik op Opslaan.

Hier is een korte video waarin de eenvoudige stappen worden weergegeven die nodig zijn in Tekla-abonnementslicenties gebruiken.

Als u Tekla Structural Designer-gebruikers en online licenties beheert, voegt u via de Tekla Online Admin Tool gebruikers toe aan uw organisatiegroep om hen volledige toegang tot Tekla online services en de benodigde online licenties te verlenen. Raadpleeg voor meer informatie over de Admin tool en online licenties Trimble Identities en Tekla Online-licenties beheren.

Tekla Structural Designer downloaden en installeren

Download and Install

Beheerders van Tekla Structural Designer kunnen de software distribueren met een aangepast installatiebestand dat uw bedrijfsinstellingen bevat. Zie voor meer informatie Hoe kan ik Tekla-software centraal implementeren.

Opmerking: om een goede werking van onze software te waarborgen, moet uw computer voldoen aan de Hardwarevereisten voor Tekla Structural Designer 2021.

1. Download het installatiepakket voor Tekla Structural Design Suite van Tekla Downloads. Klik op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde stappen hebt uitgevoerd.
  2. Voer de Tekla Structural Design Suite uit.
  3. Volg de stappen in de installatiewizard om de juiste licentiemethode te selecteren. Zie Tekla Structural Designer installeren en licentiëren voor meer informatie.

Als u een upgrade van een bestaande Tekla Structural Designer-versie uitvoert, moet u ook uw lokale databases upgraden. Zie: De upgrade installeren.

Aan de slag met Tekla Structural Designer

1. Open Tekla Structural Designer en log in met uw Trimble Identity wanneer daarom wordt gevraagd. U moet inloggen als u een Tekla Online-licentie hebt

U bent nu klaar om Tekla Structural Designer te gaan gebruiken:

Maak kennis met Tekla Structural Designer

Your Learning Journey

Om u snel op weg te helpen, hebben we verschillende leermiddelen voor u beschikbaar.

De eerste stappen voor Tekla User Assistance

Eenvoudige Trainingen op Tekla User Assistance stellen u in staat in uw eigen tempo te oefenen met Tekla Structural Designer. Bekijk het onderdeel Tekla Structural Designer om een overzicht te krijgen van de beginselen.

Uitgebreide training via uw lokale Tekla-leverancier

Nadat u de basisprincipes onder de knie hebt, kunt u contact opnemen met uw lokale Tekla-leverancier voor een uitgebreide training die uw productiviteit naar een hoger niveau zal tillen.

Inleiding tot Tekla Support Services

Support Services

Hebt u vragen? Hulp is bij de hand:

• Tekla User Assistance biedt op één plek toegang tot alle productdocumentatie, videotrainingen, e-Learning voor beginners en technische ondersteuningsartikelen, geschreven door onze klantondersteuningsexperts van over de hele wereld.
  • Het Tekla discussion forum is dé plaats om andere gebruikers te ontmoeten en aan Tekla-producten gerelateerde onderwerpen te bespreken. U kunt vragen stellen, aan de community bijdragen door uw kennis te delen of antwoorden van helpdesk-medewerkers krijgen.
  • Tekla-helpdesks geven ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten van klanten om te zorgen dat onze systemen doen wat ervan wordt verwacht en problemen zo snel mogelijk worden opgelost.

Samenwerking en integratie houdt u verbonden

Tekla Structural Designer is sterk op het gebied van samenwerking en integratie:

• Deel uw projectbestanden en -producten met alle deelnemers aan een project met Trimble Connect. Meer informatie over het gebruik van Trimble Connect vanuit Tekla Structural Designer vindt u op Samenwerken met Trimble Connect.
  • Er zijn talrijke integraties met zowel Trimble-software als software van derden, rechtstreeks beschikbaar vanuit Tekla Structural Designer. Zie BIM-integratie