Get Started

Aan de slag met Tekla EPM

Welkom, we gaan u voorbereiden op het gebruiken van Tekla EPM! Voor stapsgewijze instructies, video's en nuttige koppelingen kunt u de relevante secties hieronder uitvouwen.

Uw Trimble Identity maken

Invitation

U hebt een Trimble Identity nodig om de software te kunnen downloaden en de online licenties te gebruiken:

1. Als u van Trimble een e-mailuitnodiging hebt ontvangen om een Trimble Identity aan te maken, volgt u de instructies in deze e-mail om een account aan te maken met de juiste toegangsrechten. Als u geen uitnodiging hebt ontvangen, maakt u om de software te kunnen downloaden een nieuwe Trimble Identity aan met gebruik van uw werk-e-mailadres. Klik hier om een nieuwe Trimble Identity aan te maken.
  2. Open uw e-mail en klik op de activeringskoppeling in de e-mail die u ontvangt van noreply_identity@mail.trimblepaas.com.
  3. Na bevestiging van uw e-mailadres moet u Inloggen op https://account.tekla.com/. Vul alle vereiste profielgegevens in en klik op Opslaan.

Als u Tekla EPM-gebruikers en online licenties beheert, voegt u via de Tekla Online Admin Tool gebruikers toe aan uw organisatiegroep om hen volledige toegang tot Tekla online services en de benodigde online licenties te verlenen.

Tekla EPM downloaden en installeren

Download and install

Opmerking: zorg ervoor dat u voldoet aan de aanbevolen serververeisten voor Tekla EPM om een goede beleving te waarborgen.

1. Download de installatiepakketten die zijn opgenomen in Tekla PowerFab van Tekla Downloads. Klik op de site op Downloaden en u wordt stap voor stap begeleid om ervoor te zorgen dat u alle benodigde bestanden hebt.
  2. Voer de installatiesoftware uit.

Aan de slag met Tekla EPM

1. Open Tekla EPM en log in met uw Trimble Identity wanneer daarom wordt gevraagd.
  2. Selecteer zo nodig in de lijst Configuratie van het dialoogvenster Inloggen welke configuratie van Tekla EPM u wilt gebruiken.
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord voor Tekla EPM in. Online licenties worden opgeslagen in de cloudservice van Trimble. De licenties kunnen van uw Tekla Online-organisatie zijn of worden toegewezen als licentie voor een externe gebruiker in een andere organisatie.
  4. Als u uw eigen licenties aanschaft, kunt u deze beheren in de Admin Tool. De gebruikers met beheerrechten in uw bedrijf zijn verantwoordelijk voor het aan de organisatie toevoegen van andere gebruikers en het toekennen van de licenties aan hen.
  5. Klik op Inloggen.

U bent nu klaar om Tekla EPM te gaan gebruiken:

Maak kennis met Tekla EPM

Learn Tekla

Om u snel op weg te helpen, hebben we verschillende leermiddelen voor u beschikbaar.

De eerste stappen voor Tekla User Assistance

Met e-learning van Tekla User Assistance kunt u in uw eigen tempo oefenen. Bekijk het onderdeel De eerste stappen met Tekla EPM om een overzicht te krijgen van de beginselen.

E-learning trainingen met certificaat in Learn.Trimble

Learn.Trimble

Maak een Learn.Trimble-account aan, schrijf u in voor een training, leg een examen af en ontvang een certificaat.

E-learning trainingen met certificaat voor Tekla EPM en andere Trimble-producten zijn beschikbaar via het leerportaal van Trimble:

1. Ga naar Learn.Trimble.com. Dit werkt het beste als u Chrome of Firefox gebruikt.
    Klik rechts bovenaan op Registreren.

Vul het inschrijfformulier in, dit heeft twee pagina's. Gebruik hetzelfde e-mailadres dat u hebt gebruikt bij het maken van uw Trimble Identity. Zo kunnen we u een betere klantenservice bieden.
  2. Bekijk alle beschikbare Tekla eLearning-materialen.
    Klik op de knop Inschrijven om u aan te melden voor e-learning.
    Als de inhoud van de training gratis is, kunt u meteen met leren beginnen. Als het betaalde content betreft, wordt u op een wachtlijst geplaatst en neemt het trainingsteam contact met u op.
    Als u problemen ondervindt met de Learn.Trimble-service, klikt u op de koppeling Contact opnemen met de helpdesk die onderaan elke pagina wordt weergegeven.
    Gebruik bij de volgende aanmelding de optie Trimble Identity (dit vereist dat u zich met hetzelfde e-mailadres aanmeldt dat u hebt gebruikt bij het maken van uw Trimble Identity).

Uitgebreide training via uw lokale Tekla-leverancier

Nadat u de basisprincipes onder de knie hebt, kunt u contact opnemen met uw lokale Tekla-leverancier voor een uitgebreide training die uw productiviteit naar een hoger niveau zal tillen.

Inleiding tot Tekla Support Services

Tekla Support Services

Hebt u vragen? Hulp is bij de hand:

• Tekla User Assistance biedt op één plek toegang tot alle productdocumentatie, videotrainingen, e-Learning voor beginners en technische ondersteuningsartikelen, geschreven door onze klantondersteuningsexperts van over de hele wereld.
  • Het Tekla discussion forum is dé plaats om andere gebruikers te ontmoeten en aan Tekla-producten gerelateerde onderwerpen te bespreken. U kunt vragen stellen, aan de community bijdragen door uw kennis te delen of antwoorden van helpdesk-medewerkers krijgen.
  • Tekla-helpdesks geven ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten van klanten om te zorgen dat onze systemen doen wat ervan wordt verwacht en problemen zo snel mogelijk worden opgelost.