Aan de slag met Tekla Structures

Welkom, we gaan u voorbereiden op het gebruiken van Tekla Structures! In onderstaande secties vindt u stapsgewijze instructies en nuttige links.

Open

Let erop dat u de volgende stappen uitvoert voordat u begint:

• Meld u aan met uw Trimble Identity of maak een identiteit aan als u er nog geen hebt. Houd uw e-mails in de gaten om uw account te verifiëren.
  • Download en installeer Tekla Structures en minimaal één omgeving. Omgevingen bevatten landspecifieke instellingen, tools en aanpassingen. Als u niet zeker weet welke omgeving u nodig hebt of als een omgeving niet beschikbaar is voor uw gebied, installeert u de omgeving Default. U kunt hier onze hardwareaanbevelingen bekijken.
  • Zorg ervoor dat een licentie aan u is toegewezen. Hoe dat gaat, ziet u in deze video.

Bent u de beheerder van uw organisatie? Als beheerder stuurt u Trimble Identity-uitnodigingen naar uw collega's en wijst u aan hen licenties toe. Hoe dat gaat, ziet u in deze video.

Start vervolgens de software en kies de benodigde opties:

Log in met uw Trimble Identity en selecteer vervolgens uw:

• Omgeving: Selecteer de omgeving die u in de vorige stappen hebt gedownload en geïnstalleerd.
  • Rol: Selecteer de rol die het beste aansluit bij uw functie.
  • Configuratie: De configuratie bepaalt welke functies voor u beschikbaar zijn op basis van de licentieovereenkomst.

Beweeg voor meer informatie over deze opties de muisaanwijzer over de informatiepictogrammen om de tooltips te bekijken of klik op het Help-pictogram in de rechterbovenhoek.

Komt u er niet uit bij een van de bovenstaande stappen? Open hier een supportaanvraag.

Learn

Als u snel aan de slag wilt gaan met Tekla Structures, gaat u naar Trimble Learn, ons online trainingsplatform. U kunt inloggen bij Trimble Learn met uw Trimble Identity.

• De beste plek om te starten met leren is onze eLearning Aan de slag met Tekla Structures.
  • Nadat u de cursus Aan de slag hebt voltooid of als u de basisprincipes al kent, kunt u uw vaardigheden uitbouwen met een van de gratis basiscursussen in eLearning-formaat.
  • Bekijk het complete overzicht van onze eLearnings en cursussen die door docenten worden gegeven in de Tekla-cursuscatalogus.

U kunt uw lokale Tekla-leverancier vragen om informatie over eventuele verdere trainingsvereisten.

Gebruik de eigenschappen

Nadat u kennis hebt gemaakt met de basisprincipes van Tekla Structures, is het tijd om aan de slag te gaan met uw eigen projecten.

• Als u hulp nodig hebt, bieden we diverse online supportservices aan om u te helpen.
  • U hebt volledige toegang tot Tekla User Assistance, onze online doorzoekbare database met productdocumentatie, videotrainingen en supportartikelen met veelgestelde vragen.
  • De zijvensters Tekla Online en Docent bieden u direct in het programma advies en ondersteuning.
  • Kunt u nog wat meer hulp gebruiken? Neem in Tekla Structures contact op met het lokale team voor technische ondersteuning via de Ondersteuningstool of dien hier een supportaanvraag in.

Meer informatie

Uw aanvullende producten

Behalve toegang tot Tekla Structures, biedt de licentie van uw benoemde gebruikers-subscription ook toegang tot de volgende extra producten:

Trimble Connect

Met uw Tekla Structures-subscription hebt u ook toegang tot Trimble Connect, ons krachtige cloudgebaseerde samenwerkingsplatform. Met Trimble Connect kunt u eenvoudig uw construeerbare modellen, tekeningen en documenten vanuit verschillende bronnen op één plek delen en raadplegen. Dit verbetert de productiviteit en de projectconsistentie doordat u toegang krijgt tot de informatie die u nodig hebt wanneer u deze nodig hebt. Bekijk de onderstaande bronnen om optimaal gebruik te gaan maken van Trimble Connect!

• De startpagina Tekla User Assistance voor Trimble Connect biedt u toegang tot veelgestelde vragen, productgidsen, discussieforums, video's en meer.
  • Leer hoe u Tekla Structures-modellen kunt delen met Trimble Connect door Trimble Connector te gebruiken in deze productgids.
  • Hoewel Trimble Connect hoofdzakelijk wordt benaderd via een webbrowser, kunt u  hier ook de desktopversie voor Windows downloaden.

Tekla Model Sharing

Een andere krachtige samenwerkingstool waarover u kunt beschikken, is Tekla Model Sharing, dat eveneens bij uw Tekla Structures-subscription is inbegrepen. Tekla Model Sharing biedt gebruikers de vrijheid om tegelijkertijd aan hetzelfde Tekla Structures-model op verschillende locaties en in verschillende tijdzones te werken. Het is ook de enige Construction Sharing-technologie waarmee teams in de cloud kunnen maken en overwegend offline kunnen werken. Meer informatie over Tekla Model Sharing en hoe dit werkt met Tekla Structures kunt u vinden in deze productgids.

Wilt u een trial van andere Tekla-producten starten?

Wilt u ook een trial van onze krachtige Analysis & Design-producten starten? Kijk wat er te vinden is op Tekla Tedds en download Tekla Structural Designer gratis!

Hebt u vragen, twijfelt u over iets of wilt u ons feedback geven?

Laat het ons weten door dit formulier in te vullen.