De juiste grafische kaart voor Tekla Structures in Windows selecteren

Tekla Structures
2022
Tekla Structures
2021
Tekla Structures
2020
Tekla Structures
2019i
Tekla Structures
2019
Tekla Structures
2018i
Tekla Structures
2018
Tekla Structures
2023
Tekla Structures
graphics card
Environment
Not environment-specific

Veel computers, vooral laptops, hebben vaak meer dan één grafische kaart beschikbaar. Op dergelijke systemen gebruiken applicaties vaak standaard de minder krachtige grafische kaart om energie te besparen. Om de best mogelijke prestaties te garanderen, moet u ervoor zorgen dat Tekla Structures altijd de krachtigste grafische kaart op uw computer gebruikt.

Als u een geschikte grafische kaart hebt, maar DirectX-rendering langzamer lijkt te zijn dan OpenGL-rendering, gebruikt uw computer hoogstwaarschijnlijk niet de juiste grafische kaart voor Tekla Structures.

Om te controleren welke grafische kaart wordt gebruikt, zie De grafische kaart controleren die voor Tekla Structures wordt gebruikt.

Houd er rekening mee dat het uitvoeren van applicaties op een krachtige grafische kaart de tijd dat een laptop op batterijstroom kan werken, aanzienlijk kan verkorten.

Deze instructies zijn geldig voor Windows 10 versie 1709 of nieuwer. Als u een oudere versie van Windows hebt of als u meer configuratie-opties wilt, gebruik dan de instellingensoftware van de fabrikant van de grafische kaart. We geven instructies voor Nvida-kaarten in dit artikel.

1. Klik op de Windows-startknop, begin met het typen van Grafische instellingen en klik om de app te openen wanneer deze wordt weergegeven.

2. Zorg ervoor dat Bureaublad-app is geselecteerd en klik op Bladeren.

Image
grafische_kaart

3. Navigeer naar de installatiemap van Tekla Structures (standaard een versie-specifieke submap onder c:\TeklaStructures\<versie>\bin\), selecteer het bestand TeklaStructures.exe en klik op Toevoegen.

4. Klik op de knop Opties van Tekla Structures.

5. Controleer of de grafische kaarten die voor de opties worden getoond,correct zijn, selecteer Hoge prestaties en klik op Opslaan.

Image
grafische_kaart_3

6. Voeg elke geïnstalleerde Tekla Structures-versie op dezelfde manier toe. Wanneer u een nieuwe Tekla Structures-versie installeert, moet u dezelfde stappen nogmaals herhalen voor de nieuwe versie.