Houtverbinding Pen en Gat (j150)

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
Environment
Netherlands

Image
j150_001

Plug-in Houtverbinding Pen en Gat (j150) maakt pen- en gatverbinding welke uitgevoerd kunnen worden op een houtbewerkingsmachines zoals Hundegger of machines welke BTL-bestanden gebruiken.

Klik hier op de plug-in te downloaden van Tekla Warehouse.

Back to top

Gemaakte objecten

• Pen- en gatverbinding
Back to top

Gebruiken voor

Situatie Beschrijving
Image
j150_006
Haakse pen- en gatverbinding.
Image
j150_008
Pen- en gatverbinding onder een hoek.
Image
j150_007
Langse pen- en gatverbinding.
Image
j150_009
Langse pen- en gatverbinding onder een hoek.
Back to top

Voordat u begint

Modelleer 2 balken waarin de verbinding zal worden toegepast.

Back to top

Volgorde van selectie

1. Selecteer het hoofdonderdeel (gat)
  2. Selecteer de aansluitende onderdelen (pen)

Tabblad Afbeelding

Op tabblad Afbeelding wordt een afbeelding getoond van het resultaat van een pen- en gatverbinding.

Image
j150_002
Optie Beschrijving
Tenon

Penverbinding

Mortise Gatverbinding

Tabblad Parameters

Op tabblad Parameters definieert u de eigenschappen van de pen- en gatverbinding.

Image
j150_003

Optie Beschrijving
Naam Pen

De benaming voor de penverbinding. Dit is belangrijk voor de machine export.

Standaard: Tenon

Naam Frees

De benaming voor de gatverbinding. Dit is belangrijk voor de machine export.

Standaard: Mortise

Onderdeel contactvlakken

Speling tussen de schoudering (speling tussen de onderdelen onderling) van de verbinding.

Rondom Pen De speling tussen de pen en het gat. De waarde die hier wordt opgegeven, wordt het gat groter. De pen blijft de afmeting behouden die bij (3) wordt opgegeven.
Eindvlak Pen en Gat Speling tussen de lengte van de pen en het gat. De waarde die hier wordt opgegeven, wordt het gat groter. De pen blijft de afmeting behouden die bij (5) wordt opgegeven.
1 Afstand dat de pen uit het hart van de balk wordt geplaatst.
2 Radius van de afronding van de pen.
3

Hoogte van de pen.

4 Breedte van de pen.
5 Lengte van de pen.
6 Afstand van de start van de pen tot bovenkant van de balk.

7

Hoekverdraaiing rondom de as van de pen.

a: 15

Image
j150_010

Tabblad Algemeen

Klik op onderstaande link voor meer informatie:
Tabblad Algemeen

Image
j150_004

Tabblad Info

Informatie omtrent de versiedatum. Deze datum is indicatief en kan dus anders zijn ondanks dat de tool dezelfde inhoud heeft.

Image
j150_005

Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de weergave van de afbeeldingen kunnen geen conclusies worden verbonden met betrekking tot de besturingssystemen waar Tekla Structures onder werkt.

Dit werk valt onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal Licentie. Ga naar http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.nl om de inhoud van de licentie te bekijken of stuur een brief naar Creative Commons, 444 Castro Street, Suite 900, Mountain View, California, 94041, USA.

Back to top