Converteer plaat (m173)

Tekla Structures
Environment
Netherlands

Image
thumbnail

Systeemcomponent Converteer Plaat (m173) kan worden gebruikt om van een "ligger" plaat een willekeurige plaat te maken.
In het model wordt een plaat gemaakt met de eigenschappen van de originele plaat. Gebruikersattributen kunnen worden gebruikt om info van het origineel in de gebruikersattributen van de kopie te kopiëren.

Limiet voor beide tools: Fitten, Trimmen en polygoon uitsnijden worden niet altijd meegenomen!

Opmerking: in het geval een willekeurige plaat moet worden geconverteerd naar een "ligger" plaat gebruik dan tool ML521.

Back to top

Gemaakte objecten

• Een willekeurige plaat wordt gemaakt.
Back to top

Gebruiken voor

Converteren van een "ligger" plaat naar een willekeurige plaat.

Back to top

Voordat u begint

Maak een "ligger" plaat.

Back to top

Volgorde van selectie

Converteer Plaat (m173)
1. Wijs het punt aan voor de positie van de kopie.
2. Selecteer de originele plaat.

Converteer Platen (m173)
Selecteer de platen die geconverteerd moeten worden.

Waarschuwing
Wanneer een willekeurige plaat wordt geselecteerd, verschijnt de volgende waarschuwing:

Image
Back to top

Onderdeelidentificatiecode

Maak een "ligger" plaat.

Image
use for.png

Onderdeel
1 Originele plaat
2 Willekeurige plaat gemaakt door de component

Tabblad Afbeelding

In tabblad Afbeelding wordt de werking van deze tool getoond: converteer een "ligger" plaat naar een willekeurige plaat.

Image
tab picture

De conversie kan worden toegepast op geselecteerde plaat liggers.

Tabblad Instellingen

In tabblad Instellingen kunnen de instellingen voor de geconverteerde willekeurige plaat gedefinieerd worden.

Image
tab chamfers.png

Optie Beschrijving
1 De naam van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt de naam van het origineel gekopieerd.
2 Het materiaal van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt het materiaal van het origineel gekopieerd.
3 De klasse van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt de klasse van het origineel gekopieerd.
4 De onderdeel prefix van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt de waarde van het origineel gekopieerd.
5 Het onderdeel startnummer van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt de waarde van het origineel gekopieerd.
6 De merk prefix van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt de waarde van het origineel gekopieerd.
7 Het merk startnummer van de nieuwe plaat. Standaard (veld leeg) wordt de waarde van het origineel gekopieerd.
8

Explodeer Component zal de component exploderen na plaatsing. De opties zijn:
• Nee
• Ja

9 Verwijder het origineel na de conversie. De opties zijn:
• Nee
• Ja

Tabblad Afwerkingen

In tabblad Afwerkingen wordt het type afwerking en de bijbehorende afmetingen per hoek gedefinieerd.

Image
tab chamfers.png

De beschikbare typen zijn:

Image
chamfer types.png

Afhankelijk van de gekozen afwerking, komen de bijbehorende invulvelden beschikbaar.

Tabblad UDA

In tabblad UDA wordt gedefinieerd welke eigenschappen van het origineel in welke gebruikersattributen van de kopie moeten worden weggeschreven.

Image
tab UDA.png

Optie Beschrijving
1 Stel, u geeft hier bijvoorbeeld "comment" in. Dan wordt het posnummer van het origineel in het gebruikersattribuut "comment" van de kopie weggeschreven.
2-5 Hetzelfde als punt 1. Kies de variabelen die u wilt gebruiken om te kopiëren naar de gebruikersattributen van de geconverteerde plaat.

Tabblad Info

Informatie omtrent de "build" datum van de tool. Deze datum kan afwijken van de datum in de door u gebruikte tool, maar desondanks kan de inhoud hetzelfde zijn. Deze datum kan nodig zijn wanneer u contact heeft met de helpdesk.

Image
tab about

Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de weergave van de afbeeldingen kunnen geen conclusies worden verbonden met betrekking tot de besturingssystemen waar Tekla Structures onder werkt.

Dit werk valt onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal Licentie. Ga naar http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.nl om de inhoud van de licentie te bekijken of stuur een brief naar Creative Commons, 444 Castro Street, Suite 900, Mountain View, California, 94041, USA.

Back to top