Hout proces generator (m128)

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures
Environment
Not environment-specific

Image
128
Back to top

Algemeen

Plug-in Hout proces generator (m128) kan op een element per zone de processen van plug-in Timber Process Definer (m101) automatisch toepassen, welke op productiestraten zoals de Mobi-One van MBA en Weinmann van Homag nodig zijn. De processen van plug-in Timber Process Definer (m101) zijn te exporteren naar BTL en WUP.

Plug-in Hout proces generator (m128) kan meerdere regels bevatten, tot een maximum van 20 regels.

U voegt een regel toe met de knop

Image

U verwijdert een regel met de knop

Image

Image

In plug-in Hout proces generator (m128) onderscheiden we twee doelgroepen van onderdelen binnen het merk, te weten:

• De applicatie zone (App. Zone). Deze zone is de zone waaraan de processen van plug-in Timber Process Definer (m101) worden toegekend.
  • De referentie zone (Ref. Zone). Deze zone is de zone waarmee de onderdelen van de applicatie zone worden vergeleken om de gewenste processen op de correcte wijze toe te passen.
Back to top

Voorbeeld

We willen de platen in zone -1 voorzien van nagellijnen en deze nagellijnen moeten geplaatst worden op de overlap van de platen uit zone -1 en de balken uit zone 0. Dan is zone -1 de applicatie zone en zone 0 de referentie zone.

Proces type

Hier kunt u kiezen uit:

Type Omschrijving
Image
Toe te passen analysemethode is t.b.v. nagellijnen.
Image
Toe te passen analysemethode is t.b.v. lijmlijnen/oppervlakken.
Image
Toe te passen analysemethode is t.b.v. zaag- of freeslijnen voor een binnencontour.
Image
Toe te passen analysemethode is t.b.v. zaag- of freeslijnen voor een buitencontour.

Instellingen

In plug-in Timber Process Definer (m101) kunnen we zelf onze instellingen aanmaken voor de gewenste uit te voeren processen. Deze instellingen kunnen middels deze keuzelijst worden geselecteerd.

Applicatie filter

Hier kunt u bepalen of we een filter toe willen passen op de onderdelen uit de applicatie zone.

Filter methode Omschrijving
Image
De filtermethode niet toepassen.
Image
De onderdelen welke door het gekozen filter worden geselecteerd, worden uitgesloten van dit proces.
Image
 Alleen de onderdelen welke door het gekozen filter worden geselecteerd, worden verwerkt in dit proces.

Filter Omschrijving
  Hier worden de selectie filters welke voor het model beschikbaar zijn weergegeven, en kan het gewenste filter worden geselecteerd.

Referentie filter

Hier kunt u bepalen of u een filter toe wilt passen op de onderdelen uit de referentie zone.

Filter methode Omschrijving
Image
De filtermethode niet toepassen.
Image
De onderdelen welke door het gekozen filter worden geselecteerd, worden uitgesloten van dit proces.
Image
 Alleen de onderdelen welke door het gekozen filter worden geselecteerd, worden verwerkt in dit proces.

Filter Omschrijving
  Hier worden de selectiefilters welke voor het model beschikbaar zijn, weergegeven en kan het gewenste filter worden geselecteerd.

Doorsteek

Hier kunt u de instelling van plug-in Timber Process Generator (m101) m.b.t. de doorsteek van frees- en zaaglijnen bepalen. Deze instelling is voor spijker-, lijm- en lock out-processen niet van toepassing.

Instelling Omschrijving
Image
Plug-in Hout proces generator (m128) bepaalt zelf afhankelijk van de hoek die twee lijnen maken of deze een doorsteek mag hebben of niet.
Image
Plug-in Hout proces generator (m128) wordt uitgevoerd met BTL proces key
Image
Image
 Plug-in Hout proces generator (m128) wordt uitgevoerd met BTL proces key
Image

Rand afstand

De minimale rand afstand van het proces ten opzichte van:
   App. onderdeel: De waarde die minimaal gewenst is voor het onderdeel uit de applicatie zone.

Ref. onderdeel: De waarde die minimaal gewenst is voor het onderdeel uit de referentie zone.

Nagel Proces

Het nagel proces kent een aantal keuzes voor de richting, de bepaling van de positie van de lijnen wordt bepaald met de afstanden vastgelegd bij Rand afstand:

Optie Omschrijving
Image
Normale doorlopende nagellijn, meest toegepast op platen en balken welke in de lengte richting genageld moeten worden.

De volgende methode passen we toe als we bijvoorbeeld panlatten op tengels genageld willen hebben:

Optie Omschrijving
Image
De nagels worden in de richting van het applicatie onderdeel geplaatst.
Image
De nagels worden schuin op de richting van het applicatie onderdeel geplaatst.
Image
De nagels worden haaks op de richting van het applicatie onderdeel geplaatst.
Image
De nagels worden schuin op de richting van het applicatie onderdeel geplaatst.

Min lengte

Proceslijnen met een lengte korter dan hier ingesteld, worden niet uitgevoerd.

Opmerking

Een tekstveld voor de gebruiker zelf waar hij/zij notities kan plaatsen. De tekst in dit veld wordt niet doorgegeven aan de processen van plug-in Timber Process Generator (m101).

Aan de inhoud van dit document kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de weergave van de afbeeldingen kunnen geen conclusies worden verbonden met betrekking tot de besturingssystemen waar Tekla Structures onder werkt.

Dit werk valt onder de Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken 4.0 Internationaal Licentie. Ga naar http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.nl om de inhoud van de licentie te bekijken of stuur een brief naar Creative Commons, 444 Castro Street, Suite 900, Mountain View, California, 94041, USA.

Back to top