Versies van inhoudsitems wijzigen in Tekla Warehouse
U kunt nieuwe versies van inhoudsitems toevoegen en wijzigingen aanbrengen in de metagegevens van de versies. U kunt ook versies van persoonlijke inhoudsitems verwijderen en versies van openbare inhoudsitems archiveren en de archivering ervan ongedaan maken.
Om de bestanden in een inhoudsitem te wijzigen, moet u een nieuwe versie maken om de consistentie van de inhoud te behouden. Raadpleeg voor meer informatie Tekla-inhoud van klanten verwijderen.
Als uw inhoudsitem nog geen codenaam heeft, wordt u gevraagd deze in te voeren wanneer u de versie wijzigt. Als u geen codenaam toevoegt, kunt u uw wijzigingen aan de versie niet opslaan. Raadpleeg voor meer informatie Inhoud uploaden naar Tekla Warehouse.
Een versie toevoegen aan een inhoudsitem
Tekla Warehouse volgt de regels voor semantisch versiebeheer. Voor iedere nieuwe of aangepaste versie van een bestand is een versienummer in de indeling volgens semantisch versiebeheer (bijvoorbeeld 1.0.0) vereist. Nadat u een versie hebt opgeslagen, kunt u het versienummer niet meer wijzigen.
- Ga naar de pagina van het inhoudsitem.
- Klik naast de Beschikbare versies op Versie toevoegen.
- Om de inhoud voor de versie te uploaden, selecteert u het uploadtype en klikt u op Doorgaan.
- (Optioneel) Kopieer metagegevens van een andere versie door de versie te selecteren in de lijst Metagegevens van bestaande versie kopiëren.
- Voer de versie- en compatibiliteitsgegevens in of selecteer deze.
- (Optioneel) Voeg Release notes toe.
- (Optioneel) Voeg vereisten toe.
- Klik op Publiceren.
De metagegevens van een versie wijzigen
- Ga naar de pagina van het inhoudsitem.
- Zoek de versie die u wilt wijzigen en klik op Versie bewerken.
- Voeg de metagegevens van de versie toe of wijzig deze.
- Klik op Opslaan.
Een versie van een persoonlijk inhoudsitem verwijderen
- Ga naar de pagina van het inhoudsitem.
- Zoek de versie die u wilt verwijderen en klik op Versie bewerken.
- Klik op Verwijderen.
- Klik op Verwijderen om het verwijderen te bevestigen.
Een versie van een openbaar inhoudsitem archiveren
- Ga naar de pagina van het inhoudsitem.
- Zoek de versie die u wilt archiveren en klik op Versie bewerken.
- Klik op Archiveren.
- Klik op Archiveren om de bewerking te bevestigen.
Archivering van een versie van een inhoudsitem ongedaan maken
- Ga naar de pagina van het inhoudsitem.
- Om de gearchiveerde versies weer te geven, schakelt u het selectievakje Gearchiveerde objecten weergeven in.
- Zoek de versie waarvan u de archivering ongedaan wilt maken en klik op Archivering ongedaan maken.
- Klik op Archivering ongedaan maken om de bewerking te bevestigen.