Trimble Identity voor Tekla Online services

Tekla Structures
Not version-specific
Tekla Structures

Tekla-producten en Tekla Online services gebruiken Trimble Identity voor identificatie. U kunt uw Trimble Identity met meerdere andere Trimble-productservices zoals Trimble Connect en SketchUp gebruiken.

Trimble Identity biedt toegang via eenmalige aanmelding voor Tekla Online services. U kunt zich bij de ene service aanmelden en vervolgens naar een andere online service bladeren zonder dat u zich opnieuw hoeft aan te melden. U vindt de openingspagina van de services hier: http://www.tekla.com/services

Gebruik Trimble Identity wanneer u zich bij Tekla-producten aanmeldt om toegang tot uw online licenties te krijgen.

Hoe maak ik een Trimble Identity?

Als u een Trimble Identity wilt maken, gaat u naar Tekla Online services en klikt u op Aanmelden. Klik vanaf de aanmeldingspagina van Trimble Identity op Nieuwe Trimble-ID maken. Voer uw gegevens in. U ontvangt een e-mail waarin u wordt gevraagd uw wachtwoord in te stellen. Klik op de koppeling in de e-mail om het maken van uw Trimble Identity te voltooien.

Ik hebt een Trimble Identity gemaakt maar kan me niet aanmelden. Waarom?

Uw Trimble Identity is waarschijnlijk niet gecontroleerd. Bij het maken van een Trimble Identity ontvangt u een e-mail om het wachtwoord van de Trimble Identity in te stellen op het e-mailadres dat u hebt geregistreerd. Klik op de koppeling in de e-mail om het wachtwoord in te stellen. Daarna kunt u uw Trimble Identity gebruiken.

Ik ben het wachtwoord van mijn Trimble Identity vergeten

Op de aanmeldingspagina van Trimble Identity selecteert u Wachtwoord vergeten?

Vul uw e-mailadres in en klik op de knop Wachtwoord resetten.

Controleer het Postvak IN op e-mail van de Trimble Identity-service. Klik in het e-mailbericht op de knop Wachtwoord resetten om een nieuw wachtwoord voor uw Trimble Identity in te stellen.

U hebt vanuit alle Tekla Online services toegang tot de aanmeldingspagina van Trimble Identity door de knop Aanmelden in de rechterbovenhoek of in Tekla Structures vanuit het aanmeldingsvenster Uw wachtwoord vergeten? te selecteren.

Probleemoplossing

Ik heb geprobeerd mijn wachtwoord opnieuw in te stellen maar Trimble Identity herkent mijn e-mailadres niet en vraagt mij om een geldig e-mailadres in te voeren.

Foutmelding: 'We hebben deze gebruiker helaas niet herkend. Voer een geldig e-mailadres in.' Als de spelling van het e-mailadres correct is, betekent dit dat u er momenteel geen Trimble Identity bij hebt. Klik op de aanmeldingspagina op de koppeling Nieuwe Trimble-ID maken en ga door met het maken van de Trimble Identity.

Ik heb het wachtwoord van mijn Trimble Identity opnieuw ingesteld en nu kan ik me er niet mee aanmelden. Wat is er mis?

Controleer uw wachtwoord. Als het alfabetten buiten het bereik van aA-zZ bevat, kunt u deze niet gebruiken om u aan te melden. Stel uw wachtwoord opnieuw in door de koppeling Wachtwoord vergeten? te selecteren en gebruik toegestane tekens. Probeer opnieuw aan te melden.

Ik ontvang geen e-mails van Trimble Identity en mijn collega's ook niet. Wat is er mis?

Als de e-mails niet in uw map met ongewenste e-mail staan, houdt de firewall voor de e-mail van uw bedrijf waarschijnlijk uw e-mails tegen. Neem contact op met uw IT-afdeling en vraag hen om e-mails van *@trimble.com, *@trimblepaas.com en *@mail.trimblepaas.com toe te staan. Vraag hen ook om de volgende IP-adressen die bij het verzenden van e-mails vanuit Trimble Identity worden gebruikt op de lijst met toegestane IP-adressen te zetten: 184.173.153.253, 184.173.153.218 en 54.191.127.27.

Waarom verwijzen e-mails van Trimble Identity naar mailgun of postgun?

Trimble Identity gebruikt Mailgun en de bezorgservice voor e-mail om de accountactivering en andere e-mails te verzenden, zodat mailgun of postgun in de e-mailheaders van die e-mails verschijnen.

Ik heb geprobeerd een nieuw wachtwoord in te voeren, maar Trimble Identity accepteert dit niet. Waarom?

De wachtwoordvereisten zijn zichtbaar op de pagina Uw wachtwoord instellen. Om veiligheidsredenen moet het wachtwoord minimaal het volgende bevatten:

• Acht tekens
  • Een cijfer [0-9]
  • Een combinatie van kleine letters en hoofdletters [aA-zZ] (opmerking: Scandinavische letters zijn niet toegestaan)
  • Een speciaal teken [ !@#$%&*^_-+ ]

Ik heb bij het maken van mijn Trimble Identity hoofdletters en kleine letters in mijn e-mailadres gebruikt. Maakt dat enig verschil?

Nee, het maakt geen verschil. U kunt uw e-mailadres bij het registreren, bij het opnieuw instellen van uw wachtwoord of wanneer u zich aanmeldt bijvoorbeeld invoeren als MyEmailAddress@mydomain.com, myemailaddress@MYDOMAIN.com of MYEMAILADDRESS@mydomain.com. De services zetten het e-mailadres altijd om naar kleine letters.

Ik had toegang tot Tekla Online services maar de service geeft plotseling aan dat ik niet de benodigde toegangsrechten heb.

Wis de cookies en de cache van uw browser. Hierdoor wordt de service gedwongen uw toegangsrechten opnieuw vanaf de server te controleren.

Uitnodigingen

Ik heb een e-mail ontvangen waarin ik werd gevraagd aan een organisatie deel te nemen. Wat is dit?

Dit houdt in dat de accountbeheerder van uw bedrijf u in Tekla Online services aan de organisatie van uw bedrijf heeft toegevoegd. Dit is meestal het bedrijf waarvoor u werkt. Klik op de koppeling om aan de organisatie deel te nemen. Als uw organisatie een onderhoudscontract met Trimble heeft, krijgt u toegang tot extra inhoud.

Ik heb een e-mail ontvangen waarin me werd gevraagd aan een groep deel te nemen. Wat is dit?

Dit houdt in dat een beheerder u aan een gebruikersgroep heeft toegevoegd. Door tot een gebruikersgroep te behoren, krijgt u toegang tot functies en services. Klik op de koppeling om aan de groep deel te nemen.

Ik heb een e-mail ontvangen waarin me wordt gevraagd als externe gebruiker aan een organisatie deel te nemen. Wat is dit?

Dit houdt in dat de beheerder van het bedrijf u als een externe gebruiker heeft toegevoegd om licenties en toegang met u te kunnen delen. Klik op de koppeling om als een externe gebruiker aan de organisatie deel te nemen.

Ik heb de e-mail verwijderd waarin ik wordt gevraagd aan een organisatie deel te nemen. Wat moet ik nu doen?

Klik op het symbool  in de rechterbovenhoek van een willekeurige Tekla Online-service. Klik vervolgens op Mijn profiel om uw gegevens weer te geven. U kunt de aanvraag in het profiel onder Uitnodigingen zien.

Kan ik een medewerker van meer dan één organisatie zijn?

Nee, u kunt slechts een medewerker van één organisatie tegelijk zijn. Dat is de organisatie waarvan op uw profiel de naam als Bedrijf wordt weergegeven. Daarnaast kunt u als een externe gebruiker tot meerdere andere organisaties behoren.

Tekla Online-profielgegevens

Hoe wijzig ik mijn profielgegevens?

Klik op het symbool  in de rechterbovenhoek van een willekeurige Tekla Online-service. Klik vervolgens op Mijn profiel om uw gegevens weer te geven en te bewerken.

Kan ik het e-mailadres in mijn Tekla Online-profiel wijzigen?

Ja, u kunt uw e-mailadres bijvoorbeeld wijzigen wanneer u voor een nieuw bedrijf gaat werken.

We raden u aan een e-mailadres van een bedrijf te gebruiken, geen persoonlijk e-mailadres.

U wijzigt uw e-mailadres als volgt:

1. Meld u met uw oude e-mailadres aan bij uw Tekla Online-profiel.
  2. Klik op de knop E-mailadres wijzigen.
  3. Voer uw nieuwe e-mailadres in en klik op Opslaan. Er wordt per e-mail een bevestiging naar uw nieuwe e-mailadres verzonden.
  4. Meld u af bij uw Tekla Online-profiel.
  5. Klik in de e-mail met de bevestiging op de koppeling en meld u met uw nieuwe e-mailadres aan bij uw Tekla Online-profiel.

Als u nog niet bij uw Tekla Online-organisatie bent aangesloten, kunt u de Tekla Online-beheerder in uw bedrijf vragen om u een uitnodiging naar uw nieuwe e-mailadres te sturen.

Wanneer u de uitnodiging hebt geaccepteerd, kunt u de door uw bedrijf aangeschafte online licenties gaan gebruiken.

Wat doet de optie Voorkeurstaal?

De optie Voorkeurstaal wordt gebruikt om de taal van Tekla Online services vooraf in te stellen waar deze functie beschikbaar is. Als u geen taal instelt of er een selecteert die in een bepaalde service nog niet wordt ondersteund, dan wordt het Engels gebruikt.

Tekla Online-accountbeheer

Wie beheert de gebruikersaccounts?

De Tekla-beheerder van uw bedrijf beheert in Tekla Online services de gebruikersaccounts en de toegang van uw organisatie.

Ik ben een beheerder. Hoe krijg ik toegang tot de Tekla Online Admin Tool?

Schakel op uw profielpagina naar het tabblad Mijn organisatie en klik op de knop Toegang tot de Admin Tool. Neem contact op met uw lokale helpdesk van Tekla als u assistentie nodig hebt.

Ik ben een beheerder. Hoe nodig ik gebruikers uit bij mijn organisatie?

In de Tekla Online Admin tool kunt u de knop Medewerkers uitnodigen gebruiken om een dialoogvenster te openen waarin u de e-mailadressen opgeeft van de medewerkers die u bij uw organisatie wilt uitnodigen.

Raadpleeg voor meer informatie over de verantwoordelijkheden van accountbeheerders Trimble Identities beheren en Tekla Online-licenties.

Met wie neem ik contact op als ik problemen heb?

Als deze pagina uw vraag niet kan beantwoorden, neemt u contact op met uw lokale helpdesk van Tekla.