XS_DSTV_CREATE_NOTCH_ONLY_ON_BEAM_CORNERS

2024
Tekla Structures

XS_​DSTV_​CREATE_​NOTCH_​ONLY_​ON_​BEAM_​CORNERS

Categorie in dialoogvenster Variabelen: NC

Gebruik deze variabele om de afronding van raveelhoeken te bepalen in NC-bestanden. De standaard is FALSE.

Deze variabele is modelspecifiek en de instelling wordt opgeslagen in de optiedatabase.

Voorbeelden

Het volgende voorbeeld beschrijft de concepten van ravelingen, raveelhoeken, afrondingen van raveelhoeken en liggerhoeken:

1. De raveling bevindt zich aan de liggerhoek
  2. De raveling bevindt zich niet aan de liggerhoek
  3. Drie ravelingen, andere hoeken zijn gewone hoeken
  4. De opties voor de binnenste vorm van de raveelhoek (of afronding van de raveelhoek) in het dialoogvenster NC bestandsinstellingen

De onderstaande tabel geeft weer hoe de instellingen XS_DSTV_CREATE_NOTCH_ONLY_ON_BEAM_CORNERS (TRUE/FALSE) en Vorm inwendige hoeken het NC-bestand beïnvloeden.

XS_DSTV_CREATE_NOTCH_ONLY_ON_BEAM_CORNERS ingesteld op FALSE. XS_DSTV_CREATE_NOTCH_ONLY_ON_BEAM_CORNERS ingesteld op TRUE.
Vorm inwendige hoeken = 0
Vorm inwendige hoeken = 1