TEMPLATE_FONT_CONVERSION_FILE

2024
Tekla Structures

TEMPLATE_​FONT_​CONVERSION_​FILE

Categorie in dialoogvenster Variabelen: Templates en symbolen

Deze variabele verwijst naar de locatie van het conversiebestand template_fonts.cnv van het systeemlettertype (Template Editor-lettertypen) van Tekla Structures. Het pad is standaard %DXK_FONTPATH%\template_fonts.cnv wat bijvoorbeeld C:\ProgramData\Trimble\Tekla Structures\<version>\\environments\common\fonts\\template_fonts.cnv betekent. Dit bestand wordt gebruikt voor het toewijzen van systeemlettertypen van Tekla Structures (fixfont, romsim, romsim8, romco) aan Windows-lettertypen DWG/DXF-export.

De syntaxis is: <Template Editor font>= windows font [* width correction factor]

Bijvoorbeeld: romco = Times New Roman * 0.5

Er is een ander conversiebestand: dxf_fonts.cnv dat de True Type-lettertypen naar SHX-lettertypen converteert.

Raadpleeg Lettertypebestanden voor aanpassen van Tekla Structures voor meer informatie over lettertypeconversie.

Deze variabele is systeemspecifiek en wordt gelezen van de omgevingsbestanden. Over het algemeen hoeven systeemspecifieke instellingen niet te worden gewijzigd. Wijzig deze niet als u geen beheerder bent.