Naar opmaakcomponent converteren

2024
Tekla Structures

Naar opmaakcomponent converteren

Gebruik Naar opmaakcomponent converteren om platen, wanden en IFC-objecten te converteren naar Wandopmaak- of Voeropmaakcomponenten.

U kunt de tool Naar opmaakcomponent converteren in de database Applicaties en componenten vinden.

Conversie-instellingen

Optie Beschrijving

Opmaakcomponent

Selecteer het type opmaak waarnaar u wilt converteren. De opties zijn:

• Wandopmaak

• Vloeropmaak

Attribuutinstellingen

Selecteer de gewenste opgeslagen instellingen voor de opmaakcomponent. De opmaakcomponent wordt eerst met deze opgeslagen instellingen gemaakt.

U kunt de instellingen achteraf wijzigen door de opmaak rechtstreeks te wijzigen.

Richting

U kunt de richting van de opmaak instellen.

• Voor een wandopmaak kunt u de diepterichting van de layers in een wandopmaak met meerdere layers wisselen.

• Voor een vloeropmaak kunt u de richting van de vloerplaten bepalen.

Geselecteerde converteren

Selecteer de modelobjecten die u wilt converteren en klik op de knop Geselecteerde converteren om de geselecteerde objecten te converteren. De objecten kunnen platen, wanden, IFC-platen en IFC-wanden zijn.

Als de objectselectie met succes geconverteerde, oorspronkelijke Tekla Structures-platen of -wandpanelen bevat, toont Tekla Structures een bericht met de vraag of de originele objecten moeten worden verwijderd. IFC-objecten worden nooit verwijderd.

Naar opmaakcomponent converteren gebruikt de functie conversie als extrusie voor het converteren van de IFC-objecten. Dit betekent dat de IFC van het type Volledige weergave 2.0 moet zijn. Oppervlaktegeometrie wordt niet ondersteund.