Voorbeeld: Staand afdrukken op A3 (oude manier van afdrukken)

Tekla Structures
2024
Tekla Structures

Voorbeeld: Staand afdrukken op A3 (oude manier van afdrukken)

De instructies hieronder zijn van toepassing als u via de printers uit de Printerdatabase afdrukt, wat betekent dat u de variabele XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG in Bestand > Instellingen > Variabelen > Afdrukken hebt ingesteld op TRUE.

In dit voorbeeld wordt beschreven hoe u staand kunt afdrukken op A3-papier in zwart-wit.

1. Open een tekening en dubbelklik op de achtergrond.
  2. Klik in het dialoogvenster met tekeningeigenschappen op opmaak.
  3. Definieer de volgende instellingen:
    • Stel Wijze van formaat bepalen in op Vast formaat.
    • Stel Tekeningformaat in op 287 * 410.
    • U kunt ook Automatische formaten gebruiken. Dan moet u ervoor zorgen dat u de juiste Vaste formaten of Berekende formaten hebt gedefinieerd.
  4. Klik op Wijzigen en OK.
  5. Klik in het menu Bestand op Tekening afdrukken.
  6. Klik in het dialoogvenster Tekeningen afdrukken op de printer die u wilt gebruiken.
  7. Klik op Toevoegen / Bewerken... en controleer of de printerinstellingen juist zijn:
    • Papierformaat: A3 297 x 420 mm.

• Afdrukgebied h*b: 410 x 287

• Kleur: Zwart/wit

8. Klik op Update.
  9. Klik op OK.
  10. Stel Verschalen in op Schaal en voer 1 in.
  11. Stel Oriëntatie in op Staand (of Auto).
  12. Stel Afdrukgebied in op Gehele tekening.
  13. Klik op Afdrukken.