Een enkele staaf in een groep weergeven

2024
Tekla Structures

Een enkele staaf in een groep weergeven

U kunt een wapeningsstaaf in een groep of een net weergeven en de rest verbergen.

1. Selecteer in een geopende tekening een staafgroep of net.
  2. Ga naar Snel starten voer Wapeningsstaaf labels hergroeperen in en klik op het commando Wapeningsstaven aanpassen in de weergegeven lijst.
  3. Klik op de wapeningsstaaf die zichtbaar moet blijven.

Er wordt slechts één staaf weergegeven en de andere zijn verborgen.

Als u het commando Wapeningsstaven aanpassen gebruikt om de zichtbare wapeningsstaaf te selecteren, dan wordt de optie gebruikers beschikbaar in de optielijst Staven in groepen in wapeningsstaafeigenschappen in het eigenschappenvenster. Merk op dat deze optie alleen beschikbaar is na het gebruik van het commando Wapeningsstaven aanpassen en niet wanneer u de tekeninginstellingen hebt gedefinieerd. Bijvoorbeeld voordat u de tekening maakt.

4. Als u de locatie van een enkele wapeningsstaaf wilt aanpassen, klik dan met de rechtermuisknop op de wapeningsstaafgroep en klik op Locatie aanpassen.

U kunt de locatie van de staaf alleen aanpassen in een richting die overeenstemt met andere groepsleden.

5. Klik op de locatie waar u de staaf wilt plaatsen.
  6. Wijzig indien nodig het aantal zichtbare staven nogmaals aan door op de staaf te klikken en bijvoorbeeld de instelling alle in wapeningsstaafeigenschappen te wijzigen.