Kaders en vouwlabels in afdrukken toevoegen (oude manier van afdrukken)

Tekla Structures
2024
Tekla Structures

Kaders en vouwlabels in afdrukken toevoegen (oude manier van afdrukken)

U kunt kaders rondom afgedrukte tekeningen toevoegen en ook vouwlabels om vouwen aan te geven. U kunt een kleur voor de kaders en vouwlabels selecteren.

De instructies hieronder zijn van toepassing als u via de printers uit de Printerdatabase afdrukt, wat betekent dat u de variabele XS_USE_OLD_PLOT_DIALOG in Bestand > Instellingen > Variabelen > Afdrukken hebt ingesteld op TRUE. Als deze variabele op FALSE is ingesteld, gebruikt u de nieuwere afdrukfunctionaliteit, waarbij u de kaders en de vouwlijnen niet via het dialoogvenster Tekeningen afdrukken kunt instellen.

Af te drukken tekeningkaders worden in het bestand standard.fms in de systeemmap beheerd. In het dialoogvenster Kader eigenschappen bestaat geen mogelijkheid om op te slaan, daarom bevinden de standaardwaarden zich in een standaardbestand. U kunt het standaardbestand in de modelmap opslaan en deze vervolgens indien nodig naar de project- of bedrijfsmappen kopiëren.

Als u een set met standaardbestanden in de modelmap wilt opslaan, raadpleegt u Standard -bestanden.

1. Klik in het menu Bestand op Afdrukken > Tekeningen afdrukken.
  2. Klik in het dialoogvenster Tekeningen afdrukken op Kaders....
  3. Schakel in het dialoogvenster Kader eigenschappen de selectievakjes in van de kaders die u wilt afdrukken.
  4. Voer in Marges de afstand in millimeters in tussen elk kader en de linker-, rechter-, onder- en bovenrand van het papier.
  5. Selecteer een kleur voor elk kader.
  6. Als u de vouwlijnen wilt afdrukken, schakelt u het selectievakje Vouwlijnen in.
  7. Voer de horizontale en verticale afstanden in millimeters in voor de eerste vouwlijnen van de rechterbenedenhoek van het buitenste kader en tussen de andere vouwlijn.
  8. Selecteer een kleur voor de vouwlabels.
  9. Klik op OK.

Hieronder ziet u een voorbeeld van de inhoud van het eigenschappendialoogvenster en het standaardbestand.